Elevii ar putea reveni la şcoală. Sorin Cîmpeanu a explicat când se va întâmpla asta

Nicu Stan, Mirabela Năstase 31.03.2021, 11:24
Elevii ar putea reveni la şcoală. Sorin Cîmpeanu a explicat când se va întâmpla asta

Elevii ar putea reveni la şcoală. Sorin Cîmpeanu a explicat când se va întâmpla asta. Care sunt ultimele intenții ale ministerului Educației, citiți în articolul de mai jos.

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul așteptat de elevi și părinți. De când se va merge la școală

Elevii ar putea reveni în unitățile școlare. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat că acest lucru ar putea fi posibil începând cu sfârșitul luni mai, începutul lunii iunie.

Ministrul Educației a declarat, ieri, că elevii ar putea să revină în școli cu prezență fizică la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, dacă vor fi îndeplinite condițiile care țin de respectarea regulilor de protecție.

Elevii ar putea incepe fizic scoala la inceputul lui iunie
Elevii ar putea incepe fizic scoala la inceputul lui iunie

Cadrele didactice se vaccinează

”Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angajați vaccinați acum, când vorbim, din învățământ. (…) Până la începutul lunii mai vom avea un număr mult mai mare (n.r. de angajați din educație vaccinați).

Mult peste jumătate din angajați din învăţământ. Prim-ministru şi-a asumat public în conferență de presă să spună că va susține testarea non invazivă despre care am discutat. (…) Care să nu necesite personal medical, care să fie ușor de acceptat pentru părinti, care să fie chiar auto-administrabilă de către copii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Care sunt condițiile pentru ca elevii să revină în bănci

De asemenea, ministrul Educației a anunțat și care sunt condițiile pentru ca elevii să revină cu toții în băncile școlilor.

”Regulile de protecție respectate se referă la vaccinare, testare şi trend descendent va da ocazia Ministerului Educației să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor școlilor, nu după scenariile verde, galben, roșu, cu prezență fizică. Am avea șansa ca aceste zile în plus de vacanța în aprilie să se transforme în zile de prezență fizică la sfârșit de mai, început de iunie. Ceea ce este un mare câștig. Este un imens câștig”, a mai spus Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Școlile s-ar putea redeschide după vacanța de primăvară

Astfel, scenariul ca după vacanță copiii să revină la școala în toată țara este luat în calcul de către autorități.

„Da, pentru asta este nevoie de îndeplinirea a patru condiții. Trei deja le avem. Le avem sau sunt în curs de a le avea, pentru că testarea este o promisiune”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Se vrea testarea elevilor în școli

Nu în ultimul rând, ministrul Educației a spus că va insista ca elevii să fie testați în școli anti-coronavirus, dar prin metode noninvazive de testare.

”Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că prim-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziției acestor teste. Am reușit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut”, a mai spus Ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe