Cum se vor desfășura examenele naționale anul acesta. Sorin Cîmpeanu, anunţ despre elevii din zonele aflate în carantină

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 27.03.2021, 12:25
Cum se vor desfășura examenele naționale anul acesta. Sorin Cîmpeanu, anunţ despre elevii din zonele aflate în carantină

Cum se vor desfășura examenele naționale anul acesta. Sorin Cîmpeanu, anunţ despre elevii din zonele aflate în carantină. Cum se vor desfășura examenele în aceste localități.

Sorin Cîmpeanu, anunț despre examenele naționale 2021. Cum vor susține elevii Evaluarea Națională și Bacalaureatul în localitățile care sunt în carantină

Cum se vor desfășura examenele naționale anul acesta a anunțat ministrul Educației. Astfel, Sorin Cîmpeanu, asigură că Evaluarea Națională 2021 și Bacalaureatul 2021, examenele naționale de la sfârșitul anului școlar 2020-2021, se vor desfășura cu prezența fizică a elevilor, chiar și acolo unde este instituită carantina.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a anunțat că a inițiat discuții la nivelul CNSU, și este optimist că se va face o excepție, iar elevii din anii terminali să susțină examenele naționale în sălile de clasă, așa cum trebuie normal.

Examenel nationale vor fi sustinunte la timp anul acesta, promite Sorin Cimpeanu
Examenel nationale vor fi sustinunte la timp anul acesta, promite Sorin Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu speră să găsească înțelegere pentru a se face excepție în privința elevilor care au de susținut exemene

Acest an școlar 2020-2021 se va încheia. Examenele naționale, în acest an școlar, se vor derula. Se vor derula cu prezența fizică. Chiar și în localitățile carantinate. Am inițiat discuții la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, discuții care mă îndreptățesc să sper că va exista înțelegere din partea colegilor pentru a se acorda permisiunea, pentru a se face o excepție, pentru susținerea examenelor naționale având în vedere importanța lor pentru viitorul oricărui tânăr”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, potrivit Pro TV.

Cu toate asigurările date, un anunț oficial va fi făcut, totuși, în apropierea examenelor naționale, în funcție de cum va evolua epidemia de coronavirus. De asemenea, Sorin Cîmpeanu trage speranțe că va găsi înțelegere din partea autorităților cu putere de decizie ca totul să decurgă în condiții normale.

Exemenele naționale, determinante pentru viitorul elevilor

Și Evaluarea Națională, și Bacalaureatul sunt determinante pentru viitorul tinerilor. Sunt convins că va exista această înțelegere, dacă va fi cazul. Sperăm să nu fie cazul, să nu fie localități carantinate. Acest lucru va putea fi stabilit și confirmat doar în apropiere, în funcție de evoluția epidemiologică. Într-o perioadă de criză pandemică, din păcate, nu suntem capabili, nu este niciun sistem capabil, să asigure predictibilitate”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că, în perioada pandemiei de coronavirus, au ieșit la suprafață problemele reale ale sistemului de învățământ din țara noastră. Astfel, ministrul Educației anunță că situația se va schimba, mai ales că instituția pe care o conduce va primi sume importante de bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Învățământul din România va fi îmbunătățit cu ajutorul fondurilor PNRR

Școala românească trebuie să se îndrepte spre un viitor cu clasă. În această perioadă, au fost scoase în evideță toate problemele cronice ale sistemului de educație din România. Sigur, asta prezintă și oportunități. Dacă tot le-am vizualizat atât de clar, dacă tot nu le mai poate nega nimeni, suntem obligați să acționăm mai determinați decât am făcut-o până acum. Avem și oportunitatea unei finanțări fără precedent din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Aș vrea să reamintesc faptul că acest Plan a plecat cu investiții de un miliar de euro pentru educație, iar acum suntem în negocieri cu Comisia de 4,41 miliarde de euro, deci ar fi și resurse. Mai este încă un avantaj. După ce vom fi încheiat această perioadă de criză pandemică, și cu siguranță o vom încheia, sperăm, cu toții, cât mai curând, cine își imaginează că școala își va reveni exact în momentul în care pandemia a găsit școala, momentul martie 2020, se înșeală”, a mai spus ministrul Educației.

Urmăriți Impact.ro și pe