Evaluare Națională 2020. Ce e bine să faci înainte de examen. 3 sfaturi esențiale pentru elevi

Luiza Moldovan 16.06.2020, 15:51

Această perioadă e foarte agitată pentru copiii care termină ciclul gimnazial. Examenele sunt stresante, chiar dacă înveți, chiar dacă nu înveți. Ba poți chiar să spui că sunt mai stresante dacă înveți, pentru că mai ai de gestionat și presiunea psihologică de a obține un rezultat cât mai bun.

Trei sfaturi importante dacă vrei să treci cu brio de Evaluarea Națională

Rezultatul examenului depinde și de modul în care este gestionat momentul de dinainte. Contează să te odihnești bine, să dormi bine, să mănânci bine, astfel încât tot corpul tău să funcționeze la capacitate maximă. Ar fi bine ca cina de dinaintea examenului să conțină o proteină ușoară și ceva legume verzi. Nu e indicat să mănânci dulciuri.

Ar fi bine să optezi pentru cereale integrale asociate cu lapte fermentat (iaurt, chefir…). Carbohidrații se transformă în glucoză și ajută creierul să-și facă mai bine treaba. Mai sunt bune fructele cu o cantitate mare de fibre (kiwi, ananas, fructe de pădure, căpșuni, mere verzi).

Ai grijă la preziua examenului! E decisivă pentru reușita la examen!
Ai grijă la preziua examenului! E decisivă pentru reușita la examen!

Mănâncă mâncare ușoară în ziua de dinaintea examenului!

La prânz poți să mănânci o supă din carne de curcan și puțin orez sau pește alb cu legume verzi. Se recomandă apa plată în cantitate optimă. Masa de seară trebuie să fie pește alb sau brânză degresată plus ceva legume verzi, pentru o digetsie ușoară și un somn odihnitor.

Înainte de examen se recomandă să bei lichide călduțe, cum ar fi ceaiurile din plante, dar u ceai verde sau negru.

Urmăriți Impact.ro și pe