Ce subiecte au picat la Limba Română, la Evaluarea Națională 2021. Edu.ro a publicat baremul și rezolvarea

Ioana Bucur, Mihai Cheleș 29.03.2021, 12:12

Simulare Evaluare Națională 2021. Luni, 29 martie, elevii din clasa a opta au avut de trecut prin primul val de emoții. Impact.ro prezintă ce subiecte au picat la Limba Română și care este baremul de corectare publicat pe Edu.ro.

Simulare Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Limba Română

Elevii din clasa a opta au susținut luni, 29 martie, prima probă de la Simulare Evaluare Națională 2021. Proba la Limba Română a început la ora 9:00, iar timpul de lucru pentru rezolvarea subiectelor a fost de două ore. În acest an, în premieră, examenul a fost creat după modelul testelor PISA, iar programa a fost modificată. Tot după același model au fost stabilite și subiectele, proba fiind structurată în zece pagini de cerințe. Pregătirea pentru Simulare Evaluare Națională 2021 s-a făcut cu ajutorul unor „teste de antrenament”. În condițiile extraordinare impuse de pandemie, programa pentru examen a fost modificată, adaptată noii realități și publicată la începutul lunii februarie, iar primul test de antrenament a apărut pe 22 februarie.

Elevii care au susținut proba la Limba Română au putut intra în sălile de examen până în ora 8:30. Simulare Evaluare Națională 2021 a început de la ora 9:00, odată cu desigilarea plicurilor cu subiecte, și a durat două ore.

Ca măsură specială pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, elevii care învață în clase diferite nu au fost amestecați. Candidații au fost așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Este interzis accesul cu ghiozdane, telefoane, tablete, manuale sau foi. Elevilor nu li s-a permis să vorbească între ei sau cu alte persoane din exteriorul sălii de examinare, nici să schimbe cu ceilalți foi, ciorne sau alte feluri de materiale care pot fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. În cazul în care elevii vor fi prinși în aceste situații, ei vor fi eliminați din examen. Supravegherea se face și cu ajutorul instrumentelor audio-video, la fel ca în cazul examenelor propriu-zise. Notele pe care elevii le vor lua nu vor fi trecute în catalog, cu toate că acest lucru se poate realiza, la cerere, în scris.

Simulare Evaluare Națională 2021 nu va fi susținută în localitățile ce sunt în carantină. În aceste cazuri, ele se vor organiza la o dată ulterioară, la nivel local. Ministerul Educației anunța vineri, 26 martie, că rata de infectarea era mai mare de 6 la mie în 129 de localități din România. Nu toate sunt în carantină, însă, cum este și cazul Capitalei. În plus, elevii care locuiesc în zonele aflate în carantină din județul Ilfov, dar învață în unitățile de învățământ din București pot participa la simularea examenului.

Baremul și rezolvarea, pe Edu.ro

Ce subiecte au picat la Limba Română. Platforma Edu.ro va afișa, în scurt timp, beremul de corectare și rezolvarea probei de luni, 29 martie, de la Simulare Evaluare Națională 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...