Secretul pentru o salată de vinete delicioasă. Ingredientul pe care să-l adaugi dacă te-ai plictisit de varianta clasică

Badea Violeta 05.07.2022, 09:56
Secretul pentru o salată de vinete delicioasă. Ingredientul pe care să-l adaugi dacă te-ai plictisit de varianta clasică

Salata de vinete se numără, fără îndoială, printre preferatele românilor. Acest preparat extrem de gustos se servește la fiecare eveniment important, la fiecare sărbătoare, zile de naștere și la diverse întâlniri importante. Este ușor de făcut și nu necesită foarte multe ingrediente. Iată cum se prepară această salată de vinete și care este ingredientul care nu trebuie să lipsească din această rețetă!

Rețetă de salată de vinete delicioasă

În anotimpul de vară și nu numai, gospodinele din țara noastră prepară deicioasa salată de vinete. Aproape că nu există român care să nu știe să o facă, însă, de data aceasta, noi ți-am pregătit o rețetă inedită. Hai să vedem cum se prepară această salată de vinete și care este ingredientul care nu trebuie să lipsească de pe listă.

Reteta de salata de vinete
Cum se prepara cea mai buna salata de vinete

Ingrediente

  • cinci vinete mari
  • două linguri de iaurt grecesc
  • o lingură de ulei
  • o linguriță de oțet
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • semințe de susan
  • ceapă roșie

Mod de preparare

Mai întâi de toate, vom lua cele cinci vinete și le vom coace pe o tablă mare, întorcându-le pe toate părțile. De asemenea, este important să le întoarcem sau să le verificăm dacă sau copt, tocmai atunci când încep să elimine lichid și să pocnească. După ce sunt gata vinetele, le decojim, le așezăm într-o sită și le lăsăm peste noapte la frigider.

Este important să menționăm faptul că sub sită trebuie să așezăm o farfurie, deoarece se va scurge toată zeama din legume. A doua zi, după ce s-au scurs vinetele, le vom toca cu un satâr din lemn sau plastic, după care le punem într-un vas.

Mai departe, urmează să adăugăm sare, două linguri de iaurt grecesc, o lingură de ulei și o linguriță de oțet. Acum, vom amesteca totul foarte bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

Precizăm că este extrem de important să respectăm modul de amestecare a ingredientelor, adică vom amesteca ca atunci când preparăm maioneza. Acum, vom adăuga semințele de susan, dar mai întâi le rumenim într-o tigaie antiaderentă și le amestecăm cu puțin ulei și ceapă roșie tocată cât mai mărunt.

Acum nu mai trebuie decât să turnăm compoziția rezultată peste vinete și se presărăm ceapă deasupra. Dăm bolul cu salata noastră de vinete la rece pentru circa două ore, după care putem servi. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...