A stropit mobila cu oţet iar rezultatul a lăsat-o mască. Merită să încerci şi tu

Ioana Bucur 18.06.2022, 08:58
A stropit mobila cu oţet iar rezultatul a lăsat-o mască. Merită să încerci şi tu

Când vine momentul să ne mobilăm sau redecorăm locuința, alegerea pieselor potrivite ajunge să fie un proces destul de lung și complicat. Ținem cont de stil, dimensiuni, culori și, nu în ultimul rând, de preț. Oricâtă grijă am avea apoi, din nefericire, micile accidente sunt inevitabile, mai ales în casele în care există copii sau animale de companie. Află ce se întâmplă dacă stropești mobila cu oțet și de ce ar trebui să folosești și tu acest truc.

Ce se întâmplă dacă stropești mobila cu oțet

Casa ne este sanctuar, fie că este o garsonieră sau o vilă cu etaj. Este locul în care ne relaxăm, ne petrecem timpul liber, ne odihnim, ne creștem familia, locul de care ne leagă cele mai multe amintiri frumoase. Este și locul ce ar trebui să fie o oglindă a personalității noastre, în condițiile în care fiecare obiect este ales cu grijă de noi.

Oricât am încerca să păstrăm mobila ca nouă cât mai mult timp, devine o misiune imposibilă în casele în care există copii mici sau animale de companie, unde „micile accidente” sunt inevitabile. Putem scăpa de bătăi de cap folosind un ingredient nelipsit din bucătăriile românilor: oțetul.

Un prim truc ce îl are în prim-plan este prepararea unei soluții de curățat. Vei avea nevoie de un recipient cu pulverizator, pe care să îl umpli o treime cu oțet, restul cu apă și în care adaugi câteva picături de detergent lichid pentru vase. Rezultatul: o soluție eficientă, pe care o poți folosi la curățarea suprafețelor, inclusiv pe mobilă, fără să mai dai banii pe alte produse.

A stropit mobila cu oţet iar rezultatul a lăsat-o mască. Merită să încerci şi tu

Trucuri pentru îngrijirea casei

Stăpânii de pisici, iepuri și câini știu prea bine că „jucăria” preferată a acestora este canapeaua, care ajunge să fie zgâriată sau roasă. Încearcă să stropești canapelele și fotoliile cu o soluție concentrată de oțet și vei observa că animalele de companie le vor evita. Singurul dezavantaj al acestui truc este mirosul neplăcut cu care se vor alege piesele de mobilier.

O altă combinație câștigătoare pentru curățenia în locuință este cea formată din oțet și coajă de portocală. Veți avea nevoie de un borcan destul de mare, umplut pe jumătate cu o soluție din părți egale de apă și oțet în care se vor pune cojile de portocală (trucul funcționează la fel de bine cu coaja de la orice tip de citrice – lămâi, grepfrut etc). Se pune capacul și se lasă o săptămână. După cele șapte zile, substanța obținută se toarnă într-un recipient cu pulverizator și se poate folosi cu încredere în timpul curățeniei.

Urmăriți Impact.ro și pe