S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse poate produce

Andreea Bisinicu 04.12.2020, 20:37
S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse poate produce

S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse poate produce scriu cei de pe site-ul guvernului Marii Britanii. Conform acestuia, vaccinul de la Pfizer poate să fie distribuit persoanelor care au vârsta de pste 16 ani. Acesta ar declanșa producția naturală de anticorpi și ar stimula imunizarea împotriva coronavirusului.

Ce efecte adverse poate produce vaccinul anti-COVID-19

S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Potrivit specialiștilor, vaccinul anti-COVID-19 urmează să fie distribuit în două doze, care s-ar administra la o distanță de 21 de zile. Vaccinul ar deveni eficient la aproximativ o săptămână de la administrarea celei de-a doua doze. Prospectul vaccinului anti-COVID-19 indică efecte secundare împărțite pe trei categorii.

Reacții adverse foarte comune ale vaccinului anti-COVID-19

  • durere de cap
  • durere musculara
  • frisoane
  • durere a articulaţiilor
  • febră
  • durere la locul injecţiei
  • oboseală

Reacții adverse comune ale vaccinului anti-COVID-19

  • inflamaţii la nivelul înţepăturii
  • roşeaţă la locul înţepăturii
  •  greaţă

Reacții adverse rare ale vaccinului anti-COVID-19

  • creşterea ganglionilor limfatici
  • stare generală de rău
Care sunt reactiile adverse pe care le poate cauza vaccinul anti-COVID-19
Care sunt reactiile adverse pe care le poate cauza vaccinul anti-COVID-19

Când va începe campania de vaccinare a populației împotriva COVID-19

Președintele Klaus Iohannis care a vizitat, joi, centrul organizat la Romexpo, unde va urma să fie imunizați români împotriva noului coronavirus, a spus că este posibil ca la începutul anului viitor să ajungă în țară prima tranșă de un milion de doze de vaccin anti-COVID-19. Șeful statului a precizat că este posibil ca până în vară să se încheie prima campanie de vaccinare. Iohannis a spus că vaccinul anti-COVID-19 va fi administrat românilor în două tranșe și tot el a specificat faptul că că există un registru electronic confidențial, unde vor fi înregistrate toate vaccinările.

„Foarte pe scurt despre vaccinare pot să vă spun că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă de vaccin cu un număr de aproximativ un milion de doze. Atunci va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă. Persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

Întrebat dacă va fi de acord să se vaccineze și el împotriva virusului Sars-Cov-2, premierul Ludovic Orban a făcut o declarație impresionantă. Prim ministrul României a spus că va fi de acord să i se administreze vaccinul anti-COVID-19 atunci când îi va veni rândul, conform Strategiei Naționale ce a fost aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

„Dacă, în schimb, oamenii or să considere necesar să dau un exemplu, eu mă voi vaccina, vă spun sigur. Mă voi vaccina, dar există o ordine de priorităţi care este stabilită prin Strategia de vaccinare şi aceasta trebuie respectată”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe