Ce a răspuns Ludovic Orban atunci când a fost întrebat dacă o să se vaccineze anti-Covid. Reacția lui a fost complet neașteptată

Ana Anitoiu 04.12.2020, 14:48
Ce a răspuns Ludovic Orban atunci când a fost întrebat dacă o să se vaccineze anti-Covid. Reacția lui a fost complet neașteptată

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut o reacție complet neașteptată, după ce a fost întrebat dacă o să se vaccineze anti-Covid. Premierul a dezvăluit ce are de gând să facă, după ce serul ce ar urma să pună capăt pandemiei de coronavirus va ajunge în România.

Premierul Ludovic Orban, răspuns după ce a fost întrebat dacă o să se vaccineze anti-Covid

Vineri, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că se va vaccina împotriva noului coronavirus, dar intenționează să o facă atunci când îi va veni rândul, conform Strategiei naționale ce a fost aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Această strategie va fi prezentată, în această după-amiază, la Palatul Victoria.

”Dacă, în schimb, oamenii or să considere necesar să dau un exemplu, eu mă voi vaccina, vă spun sigur. Mă voi vaccina, dar există o ordine de priorităţi care este stabilită prin Strategia de vaccinare şi aceasta trebuie respectată”, a mai spus Ludovic Orban, precizând că demnitarii nu fac parte din categoriile prioritare la vaccinarea anti-COVID-19.

Klaus Iohannis, despre vaccinarea anti-COVID-19, în România

Președintele Klaus Iohannis care a vizitat, joi, centrul organizat la Romexpo, unde va urma să fie imunizați români împotriva noului coronavirus, a spus că este posibil ca la începutul anului viitor să ajungă în țară prima tranșă de un milion de doze de vaccin anti-COVID-19. Șeful statului a precizat că este posibil ca până în vară să se încheie prima campanie de vaccinare.

”Foarte pe scurt despre vaccinare pot să vă spun că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă de vaccin cu un număr de aproximativ un milion de doze. Atunci va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, este eficientă. Persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze”, a spus Iohannis.

Ce a raspuns Ludovic Orban atunci cand a fost intrebat daca o sa se vaccineze anti-Covid. Reactia lui a fost complet neasteptata
Vaccin anti-COVID-19 (Ilustratie)

Klaus Iohannis: Vaccinul anti-COVID-19 va trebui să fie administrat în două tranșe

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a spus că specificul vaccinului anti-COVID-19 este că necesită administrare în două tranșe. Șeful statului a precizat că există un registru electronic confidențial, unde vor fi înregistrate toate vaccinările.

”Suntem bine pregătiți. Așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de munca depusă de ministerul Sănătății. Abia aștept să vină vaccinul și să terminăm cu această campanie să ne apucăm de reconstrucție. Să repornim economia și să reajungem la normalitate.”, a mai spus președintele.

Ordinea în care se va face vaccinarea, în România

Anterior, Klaus Iohannis a spus că medicii și personalul medical, precum și cei din infrastructura critică vor fi primii care vor beneficia de vaccinul anti-COVID-19. Abia mai târziu, procesul de vaccinare împotriva noului coronavirus va continua către cei din Administrația Prezidențială, Guvern și alte instituții publice.

”E probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Vaccinarea în masă se va produce probabil în primăvară. Undeva la începutul anului ianuarie-februarie va începe cu personalul medical, se va merge mai departe în tranşă, iar până la finalul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...