Rusia și-a trimis rachetele într-o altă țară. Provocare militară fără precedent

Rădulescu Valentin 14.09.2020, 13:32
Rusia și-a trimis rachetele într-o altă țară. Provocare militară fără precedent

Se pare că Turcia și Rusia au ajuns la cuțite în Siria, iar de curând Rusia a lansat un sistem extrem de periculos împotriva Turciei. Siria pare să aibă relații din ce în ce mai strânse cu Rusia, în timp de Turcia devine tot mai agresivă în regiune. Totodată, cele două națiuni au o relație complexă. Cum a ajuns Rusia să își trimită rachetele în Siria?

Rusia își trimite rachetele în Siria

Potrivit informațiilor de pe avia.pro, Ministerul rus al Apărării ar putea trimite în curând sisteme de rachete Hermes în Siria pentru a contracara tancurile Turciei și alte vehicule blindate. Totul deoarece relațiile dintre Rusia și Turcia s-au tensionat în ultima vreme, mai exact de la începutul războiului civil din Siria, care a început din anul 2011. În prezent opozanții regimului sirian sunt încă sprijiniți de turci, iar Rusia a rămas de partea liderului sirian Bashar-al-Assad.

De asemenea, ciudat este faptul că Turcia este unul dintre cei mai buni clienți ai Moscovei atunci când vine vorba de echipamentele militare. Totodată, decizia turcilor de a cumpăra rachetele S-400 i-a supărat pe partenerii NATO din care face parte Turcia, în special SUA. Potrivit informațiilor de pe NaționalInterest.org, Rusia a folosit de-a lungul timpului Siria ca teren de testare pentru multe arme, așadar nu ar fi de mirare dacă Moscova ar încerca noul sistem anti tanc în această regiune.

Rusia și-a trimis rachetele într-o altă țară. Provocare militară fără precedent
Rusia și-a trimis rachetele într-o altă țară. Provocare militară fără precedent

Rachetele folosite de Rusia

Ministrul rus al Apărării ar putea să testeze rachetele Hermes pe teritoriul aflat sub controlul Republicii Arabe Siriene. Acestea pot distruge mai multe vehicule blindate inamice chiar de la o distanță de până la 100 de km. Așadar, acest lucru ar putea oferi regimului sirian puterea de a distruge întreaga forță turcă în doar câteva ore.

Sistemul de rachete antitanc de mare precizie a fost prezentat recent de Rusia la Forumul Internațional Militar și Tehnic al Armatei-2020 de luna trecută la Kubinka. Potrivit explicațiilor făcute de reprezentanții Serviciului de presă, rachetele Hermes de noua generație au un sistem autonom de dirijare care merge pe principiul ”lovește și uită”. Probabilitatea cu care această rachetă ar putea distruge inamicii sunt de 98-99%, iar raza lor de tragere peste orizont este de până la 100 de kilometri.

Urmăriți Impact.ro și pe