Adevăratul motiv pentru care soldații americani se retrag din Germania. Donald Trump n-a mai rezistat și a spus tot

Andrei Cezar 30.07.2020, 12:45

Donald Trump a răbufnit și a explicat de ce Statele Unite ale Americii au ales să-și retragă soldații din Germania. Totul are legătură cu Rusia. Întreaga operațiune o le va costa pe SUA miliarde de dolari.

Adevăratul motiv pentru care soldații americani se retrag din Germania, explicat de Donald Trump

Președintele american a scris un mesaj dur pe Facebook la adresa Germaniei, pe care o acuză de duplictate, subliniind, că aceasta plătește Rusiei foarte mulți bani pe energie. Acesta este unul dintre motivle invocate de Donald Trump pentru retragerea soldaților americani din Germania.

„Germania plătește Rusiei miliarde de dolari anual pentru energie și noi ar trebui să apărăm Germania de Rusia. Cum vine asta? De asemenea, Germania este culpabilă în privința alocării de 2% (cheltuieli din PIB – n.r.) pentru NATO. De aceea, mutăm o parte din trupele noastre din Germania!”, a scris Donald Trump pe Facebook.

Miercuri, secretarul de stat al apărării din SUA, Mark Esper, a anunțat, într-o conferință de presă, că Statele Unite vor retrage circa 11.900 de militari din Germania, potrivit Digi 24. Această măsură va dura câțiva ani, iar costurile operațiunii vor fi uriașe pentru SUA, ridicându-se la câteva miliarde de dolari, potrivit CNN, care citează oficiali americani.

Adevăratul motiv pentru care soldații americani se retrag din Germania. Donald Trump n-a mai rezistat și a spus tot
Adevăratul motiv pentru care soldații americani se retrag din Germania. Donald Trump n-a mai rezistat și a spus tot

Militarii americani vor fi relocați inclusiv în zona Mării Negre

Din trupele care părăsesc Germania, 5.400 de soldați vor fi relocați în Europa. Restul de 6.400 de militari și familiile lor se vor întoarce în SUA, iar în timp, se vor reloca și ei în Europa, printr-un sistem de rotație.

Ministrul american al Apărării a mai menționat faptul că o parte din trupe vor fi relocate în zona Mării Negre, fără a menționa,însă, țările în care vor fi trimise.

Întreaga operațiune de relocare va costa miliarde de dolari deoarece va fi necesară o nouă construcție militară atât în ​​Europa, cât și în SUA pentru a adăposti trupele suplimentare, potrivit oficialilor americani.

Urmăriți Impact.ro și pe