Rusia, exerciții militare și lansări de rachete balistice sub comanda lui Vladimir Putin. Acesta a convocat Consiliul de securitate al țării

Beatrice Dumitru 18.02.2022, 14:50
Rusia, exerciții militare și lansări de rachete balistice sub comanda lui Vladimir Putin. Acesta a convocat Consiliul de securitate al țării

Rusia agită tot mai tare apele la granița cu Ucraina, în timp ce Occidentul se teme că face ultimele pregătire pentru o posibilă invadare a fostei republici sovietice. În acest de moment de tensiune internațională accentuată, Moscova a anunțat exerciţii ale forţelor nucleare, cu lansări de rachete balistice sub comanda lui Vladimir Putin.

Exerciții militare supravegheate de Vladimir Putin

În ziua în care Joe Biden a convocat o discuție în sistem teleconferință cu președintele Klaus Iohannis, cel al Poloniei și cu alți lideri din UE pentru a discuta despre criza din Ucraina, Rusia anunță manevre și trageri ale forțelor sale „strategice”, pentru sâmbătă. Eexercițiile, care vor fi supravegheate de președintele Vladimir Putin, au fost „planificate înainte”, a spus Moscova.

Potrivit Rusiei, vor avea loc trageri de rachete balistice și de croazieră, ca parte a acestor exerciții, în care vor fi implicați și soldați din Districtul Militar de Sud al Rusiei, Forțele Aerospațiale, Forțele Strategice și Flotele Ruse de Nord și Marea Neagră.

Rusia, exerciții militare și lansări de rachete balistice, supravegheate chiar de Vladimir Putin. Acesta a convocat Consiliul de securitate al țării
Trupele ruse, exerciții supravegheate de Vladimir Putin.

Pe 19 februarie, sub conducerea Comandantului Suprem al Forțelor Armate Ruse Vladimir Putin, va avea loc un exercițiu planificat al forțelor strategice de descurajare”, a declarat Ministerul Apărării.

„Exercițiile nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni”

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a spus că exercițiile și tragerile de probă cu rachete balistice au loc în mod regulat, sunt transparente și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

Aceste manevre vizează „testarea stării de pregătire” a forțelor implicate și „fiabilitatea armelor strategice nucleare și nenucleare”. Forțele „strategice” ruse sunt concepute pentru a răspunde amenințărilor, inclusiv în cazul unui război nuclear, fiind echipate cu rachete cu rază intercontinentală, bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune, submarine, nave de suprafață și aviație navală care transportă rachete convenționale cu rază lungă de acțiune, relatează Le Figaro.

Exercițiile comune ale Rusiei cu Belarus se vor încheia pe 20 februarie, în timp ce exercițiile de tragere în Marea Neagră se vor încheia cu o zi mai devreme.

Vladimir Putin a convocat Consiliul de securitate

Președintele rus Vladimir Putin a convocat, vineri, Consiliul de securitate pentru a discuta răspunsul SUA la cererile de securitate ale Moscovei referitoare la NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, notează BBC.

Cu o zi înainte, Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că Washingtonul „nu a dat un răspuns constructiv” la cererile Rusiei, amenințând cu măsuri „militare-tehnice”. Acestea ar putea include impunerea de sancțiuni asupra Ucrainei, cum ar fi o blocare a porturilor ucrainene sau mutarea armelor nucleare în Belarus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...