Rusia amenință Ucraina dacă va încerca să recepereze Crimeea. „Orice pretenție va presupune un răspuns adecvat”

Beatrice Dumitru 19.09.2022, 17:50
Rusia amenință Ucraina dacă va încerca să recepereze Crimeea. „Orice pretenție va presupune un răspuns adecvat”

Dmitri Peskov a comentat declarațiile consilierului prezidențial ucrainean Mihail Podoliak cu privire la necesitatea obținerii de rachete cu rază lungă de acțiune din Occident, cu ajutorul cărora ar fi posibil să se efectueze lovituri pe teritoriul Rusiei, inclusiv în Crimeea. Dar a amenințat cu un răspuns pe măsură.

Avertismentul Rusiei pentru Ucraina

Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea în anul 2014, iar Uniunea Europeană a considerat mișcarea o încălcare a dreptului internațional și a dictat sancțiuni împotriva Moscovei. După recuperarea mai multor teritorii ocupate de armata rusă, forțele ucrainene vor să recucerească și Crimeea.

Dar purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a promis ceea ce a descris drept „răspuns adecvat” din partea Moscovei în cazul oricăror revendicări asupra teritoriilor controlat de Rusia, inclusiv asupra Crimeei anexate, notează agenția TASS.

Rusia amenință Ucraina dacă va încerca să recepereze Crimeea. „Orice pretenție va presupune un răspuns adecvat”
Dmitri Peskov este purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peninsula Crimeea este o parte integrantă a Rusiei, așa că orice pretenție asupra teritoriului rus va presupune un răspuns adecvat. Republicile Donbass sunt state independente a căror independență este recunoscută de Rusia și care au solicitat asistență Rusiei pentru a-și asigura securitatea. Rusia a făcut tocmai asta”, a declarat Dmitri Peskov.

Rusia nu recunoaște ororilor de la Izium

Pe de altă parte, Dmitri Peskov a respins acuzațiile conform cărora forțele ruse au comis crime de război în Izium și în alte zone ucrainene recent eliberate, susținând că sunt ”minciuni”.

Aceasta este o minciuna. Desigur, vom apăra adevărul în acest caz”, a mai declarat Dmitri Peskov.

Potrivit autorităților ucrainene, peste 440 de morminte și o groapă comună au fost găsite săptămâna trecută în apropiere de Izium, în mijlocul unei păduri de pini de la marginea acestui oraș recucerit de forțele de la Kiev. Orașul de 50.000 de locuitori s-a aflat sub ocupația rusă din aprilie până în luna septembrie.

De la începutul intervenției sale militare în Ucraina, Rusia a negat în mod repetat că ar fi comis abuzuri. „Este același scenariu ca în Boutcha”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la un alt oraș ucrainean, situat în apropiere de Kiev, unde forțele ruse au fost acuzate de comiterea de atrocități.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...