Românii vor respira aer african. Când ajunge valul deasupra țării noastre, temperaturile se dereglează

Stan Filon 18.03.2023, 18:24
Românii vor respira aer african. Când ajunge valul deasupra țării noastre, temperaturile se dereglează

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe mai multe zile, iar veștile sunt relativ bune. Urmează însă o perioadă rece în România, când temperaturile maxime nu vor depăși 17 grade Celsius, iar la munte chiar va ninge, însă de miercuri vremea frumoasă va reveni în forță.

Românii vor respira aer african

Așadar, Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru mai multe zile. Astfel, am aflat că ziua de sâmbătă va fi un cu o vreme frumoasă de primăvară, însă situația se va schimba radical de duminică după-masă, când temperaturile vor scădea, iar la munte va ninge. Potrivit meteorologilor ANM, sâmbătă, 18 martie, vremea se va menține în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopții în regiunile vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 70-80 km/h în zona înaltă, iar local și temporar în est, nord-est și vest, cu viteze în general de 45-55 km/h. În restul țării va sufla slab și moderat.

„Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 grade Celsius, cu valori ușor mai scăzute pe litoral și în Delta Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 și 9 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali spre  minus 8 grade Celsius. Pe arii restrânse se va produce brumă îndeosebi în depresiuni și în dealurile subcarpatice din sud și est, iar în special în sud-estul teritoriului, dimineața, dar mai ales noaptea, se va forma ceață”, anunță ANM.

Romanii vor respira aer african
Romanii vor respira aer african

Cum va fi vremea sâmbătă, în Capitală

Sâmbătă, vremea se menține frumoasă și în Capitală, unde temperaturile voor crește. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 15 și 17 grade Celsius, iar minimele vor scădea însă în jurul a un grad Celsius.

Duminică însă vremea schimbă foaia. Meteorologii anunță un proces de răcire care se va resimți la nivelul întregului teritoriu, dar mai accentuat în vest și în nord. Nebulozitatea și aria ploilor se va extinde treptat, în mod deosebit după orele amiezii.

Ce ne aduce vremea pentru ziua de duminică

Seara și noaptea la munte precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice precum și în nord-vestul Moldovei vor fi precipitații mixte. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă mai însemnate, iar vântul va avea local și temporar intensificări la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Moldova și Dobrogea și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 3 și 6 grade Celsius.

Și Capitala va fi afectată de acest val de aer rece. Cerul va avea unele înnorări, dar seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă va fi cuprinsă între 14 și 16 grade Celsius, pe când cea minimă va scădea până la 3 grade Celsius.

Sunt și vești bune. De miercuri, temperaturile încep din nou să crească, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare maximele vor chiar și depăși 20- 22 grade Celsius pe suprafețe extinse din România. Aerl cald este adus dinspre Mediterană și nordul Africii. Așadar, vom avea parte de zile foarte călduroase în următoarea perioadă, însă va fi din nou urmată de o perioadă cu temperaturi scăzute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...