Românii vaccinați nu vor mai sta în carantină la intrarea în Anglia. De când intră în vigoare măsura

Badea Violeta, Diana Dumitrache 28.07.2021, 20:11
Românii vaccinați nu vor mai sta în carantină la intrarea în Anglia. De când intră în vigoare măsura

Veste bună pentru românii care vor să meargă în Anglia! Autoritățile anunță că persoanele care s-au vaccinat anti-Covid-19 nu vor mai fi obligate să stea în carantină la intrarea în această țară. Iată de când intră în vigoare măsura!

Românii vaccinați nu vor mai sta în carantină la intrarea în Anglia

Ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, anunță că persoanele vaccinate care vin dintr-o țară de pe lista portocalie, pe care este inclusă și România, nu vor mai avea obligația de a sta în carantină după sosirea în Anglia începând cu data de 2 august, scriu cei de la Reuters.

Cu toate astea, oficialul a transmis că rămâne obligatoriu testul care trebuie efectuat înaintea călătoriei şi de asemenea testul PCR efectuat a doua zi după sosirea în Anglia. De asemenea, Grant Shapps a ținut să precizeze că sunt luate în calcul doar persoanele care s-au vaccinat cu schema completă și cu un ser aprobat de FDA sau de Agenția Europeană pentru Medicamente.

„Îi ajutăm pe oamenii care locuiesc în SUA și în țările europene să se poată reuni cu familiile și prietenii lor care locuiesc în Regatul Unit.

De pe 2 august, ora 04.00, oamenii din acestea țări vor putea să vină în Anglia dintr-o țară de pe lista portocalie fără să stea în carantină dacă sunt complet vaccinați”, a anunțat ministrul Transporturilor.

Romanii vaccinati nu vor mai sta in carantina la intrarea in Anglia
Romanii vaccinati nu vor mai sta in carantina la intrarea in Anglia

De când intră în vigoare măsura

Grant Shapps a mai dat încă o veste bună. Acesta a declarat că se vor relua plimbările cu croazierele internaționale și se vor aplica programe flexibile de testare pentru a ajuta angajații din sectoarele esențiale și redresarea economiei. Noile măsuri referitoare la intrarea în Marea Britanie urmau să fie revizuite la data de 31 iulie, conform BBC.

Despre aceste noi reguli s-ar fi discutat încă la începutul lunii iulie. Hotărârea de mai sus ar fi fost luată, miercuri, 28 iulie, în cadrul ședinței a comitetului care se ocupă de gestionarea pandemiei de coronavirus.

În prezent, persoanele care s-au vaccinat în afara Marii Britanii erau obligate să stea în carantină la întoarcerea din SUA sau UE, cu excepția Franței. Această regulă nu se aplica și pentru cetățenii care s-au imunizat în Regatul Unit. Se pare că angajații din domeniul turismului au insistat să se aplice o astfel de măsură din partea guvernului de la Londra.

Momentan, noua regulă privind eliminarea carantinei a fost anunţată doar pentru Anglia, dar se aşteaptă ca şi celelalte ţări componente ale Regatului Unit (Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor) să-şi modifice politica de călătorie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...