Românii primesc bani de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească, sumele ajung și la 200.000 de lei

Badea Violeta 05.08.2022, 12:50
Românii primesc bani de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească, sumele ajung și la 200.000 de lei

Veste bună pentru români! Lucrezi în străinătate, dar intenționezi să te întorci în țară și să îți deschizi o afacere? Ei bine, noi avem un anunț extraordinar pentru tine. Se dau bani de la stat, pentru business-uri. Află din rândurile următoare ce trebuie să faci ca să beneficiezi de 200.000 de lei.

Bani pentru românii din străinătate care se întorc acasă și își deschid o afacere

Asta-i vestea pe care toți românii din diaspora o așteptau! Statul român anunță că și-a propus să ajute oamenii care doresc să se întoarcă în România și plănuiesc să-și deschidă o afacere.

În acest scop, se oferă sume de bani prin programul Start-Up Nation. Acestea pot ajunge chiar și la 200.000 de lei, anunță Ministerul Turismului.

Tot ceea ce trebuie să facă doritorii este să își creeze un proiect cu cel puțin două locuri de muncă full time. Crezi că este o condiţie prea dificilă? Ei bine, atunci află că și aplicanții care creează un singur loc de muncă vor primi jumătate din suma menționată mai sus, adică 100.000 lei.

Bani pentru romanii din diaspora
Bani pentru romanii din diaspora

Care sunt celelalte condiţii

Potrivit Ministerului Turismului, firma nou înființată va trebui să vină cu o cofinanțare de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului. Tototdată, românii care revin în țară și vor să acceseze programul Start-Up Nation trebuie să facă dovada adresei de domiciul sau de rezidență în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii.

Aceasta se poate face fie printr-un permis de ședere/dovadă de stabilire, fie printr-o viză de rezidență/de lungă ședere sau certificate de rezidență. Cei interesați de acest program se pot înscrie pe platforma granturi.imm.gov.ro, până pe data de 1 septembrie 2022, ora 20.00. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a publicat, de curând, mai multe detalii referitoare la acest proiect.

„Programul Start-Up Nation, destinat românilor din diaspora

Pilonul II al programului este destinat românilor care locuiesc în afara granițelor țării și vizează acordarea sumei maxime de 200.000 lei pentru fiecare beneficiar, finanțare nerambursabilă.

Aplicanții pot completa, semna și transmite formularul de înscriere pe platforma – https://granturi.imm.gov.ro  – ultima zi de înscriere fiind data de 1 septembrie 2022, ora 20.00!

Manualul de utilizare, care cuprinde recomandări tehnice necesare înscrierii, poate fi consultat aici – http://turism.gov.ro/…/07/18/manual-start-up-nation-2022 . De asemenea, pentru informații suplimentare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a pus la dispoziție numărul de telefon 021 9059.

Mult succes!

Aplicanții pentru Start-up Nation Diaspora trebuie sa fie născuți pe teritoriul României și pot face dovada domiciliului/ rezidenței în străinătate în cel puțin ultimele 12 luni;

Obiectivul acestui program îl reprezintă dezvoltarea activităților, prin investiții în tehnologii noi, inovative, energie verde, digitalizare și pregătire antreprenorială”, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...