Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță nefolosite de români. Decizia Ministerului Turismului

Cătălina Burghelea 09.12.2021, 08:52
Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță nefolosite de români. Decizia Ministerului Turismului

Ministerul Turismului a făcut un nou anunț cu privire la voucherele de vacanță nefolosite de români. Mulți dintre ei au preferat să nu meargă în concendiu din cauza pandemiei de coronavirus, așa că nu au folosit tichetele oferite de Stat. Totuși, există o veste excelentă pentru toți cei care au vouchere de vacanță, dar nu le-au folosit până acum.

Decizie nouă privind tichetele de vacanță nefolosite de români

Pandemia a schimbat radical viețile românilor. Unii și-au anulat concediile, pentru a se feri de noul coronavirus, așa că numeroase vouchere de vacanță au rămas nefolosite. Totuși, cei care au întâmpinat probleme din cauza bolii care a făcut ravagii în întreaga lume ar putea să se bucure, în continuare, de o vacanță pe baza tichetelor oferite de Statul român. Iată cum.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a precizat, miercuri seara, la un post de știri celebru, că este necesară prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020.

Ce a hotărât Ministrul Turismului

Această măsură de prelungire, până la finalul anului viitor, a valabilităţii tichetelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020, este absolut necesară în condiţiile în care multe dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora, potrivit ministrului Cadariu.

Vouchere de vacanta si pentru angajatii din mediul privat

Vouchere de concediu pentru salariații bugetari

Guvernul român a analizat miercuri, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind reluarea voucherelor de vacanţă, care prevede acordarea acestor tichete pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

„În actualul context epidemiologic, este necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022.

Acest lucru este prevăzut în proiectul de act normativ, fiind subliniat că o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale, sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora”, se precizează în comunicatul transmis de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Măsura este benefică pentru toată lumea

Ministrul Constantin-Daniel Cadariu a anunțat că măsura acordării de tichete de vacanţă a fost benefică atât pentru salariaţi, cât şi pentru operatorii din turism.

„Astăzi (n.r. – miercuri, 8 decembrie), la şedinţa de Guvern, am avut o primă lectură a acestei ordonanţe şi în urma discuţiei cu cei din domeniul turismului am convenit în felul următor. E vorba de prelungirea valabilităţii unei ordonanţe de urgenţă pentru ca aceste vouchere să fie emise din nou pentru salariaţii din sectorul bugetar (…).

Având în vedere discuţiile purtate, dar şi alte semnale din domeniu, am constatat că multe din voucherele emise şi în 2019 şi în 2020 nu au fost fructificate. Acesta este motivul pentru care am inclus în această ordonanţă posibilitatea ca aceste vouchere să fie utilizate până la sfârşitul anului 2022”, a explicat ministrul Turismului, miercuri seară, la Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...