Robotul care luptă în linia întâi la Spitalul din de Boli Infecțioase din Constanța. De unde a fost primit

Luiza Moldovan 13.05.2020, 08:19
Robotul care luptă în linia întâi la Spitalul din de Boli Infecțioase din Constanța. De unde a fost primit

Achiziția de ultimă oră a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța promite să combată agenții patogeni în cea mai eficientă formă. Este vorba de un robot complet autonom, care dezinfectează suprafețele cu lumină UVC.

E complet autonom, funcționează fără intervenție umană

Robotul este o donație din partea Bucharest Robots și are competențe în domeniul combaterii bacteriilor, virușilor, fungilor și a altor agenți patogeni. Robotul folosește un spectru de lumină UVC, este autonom sută la sută și funcționează fără intervenție umană. Dezinfectează singur mai multe saloane sau săli de operații și are o productivitate mult mai mare față de cea a omului.

Prin faptul că este complet autonom, robotul protejează personalul medical din spitale.

„Bucharest Robots continuă eforturile de a ajuta lupta împotriva COVID-19 cu ajutorul roboţilor. Astăzi, 12 mai 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a primit sub formă de donaţie un robot complet autonom de dezinfecţie cu lumină UVC. Această donaţie a fost posibilă datorită implicării sponsorilor: Asociaţia Notarilor Pontus Euxin din Constanţa şi a ING Tech. Fundaţia Comunitară Bucureşti, Bucharest Robots şi Asociaţia Suport şi-au oferit sprijinul pentru identificarea unei astfel de soluţii prin care comunitatea a putut contribui la protejarea vieţii medicilor care lucrează în linia întâi în lupta cu COVID-19, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa”, se arată în comunicatul reprezentanților Bucharest Robots.

Tehnologia e folosită în mai multe spitale de la noi și în peste 50 de alte țări
Tehnologia e folosită în mai multe spitale de la noi și în peste 50 de alte țări

Tehnologia e răspândită în mai multe țări

Tehnologia aceasta e folosită, în țara noastră, în mai multe puncte de luptă împotriva Covid-19: la Spitalul Modular COVID-19 al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov. Mai mulți agenți economici folosesc robotul pentru dezinfectarea spațiilor intens circulate.

De asemenea, peste 50 de țări profită din plin de această tehnică.

Urmăriți Impact.ro și pe