Rezolvare subiecte Evaluarea Națională 2022 la matematică. Ce au avut de făcut elevii. Video

Ana Anitoiu 16.06.2022, 11:43

Rezolvarea subiectelor la proba de matematică la Evaluarea Națională 2022 va putea fi verificată de elevi pe baza baremelor de notare, astfel încât viitorii liceeni să poată estima ce notă vor obține. Iată ce au avut de făcut candidații la examen.

Evaluarea Națională 2022. Ce subiecte au primit elevii la matematică

Candidații la examenul de Evaluare Națională 2022, proba scrisă la matematică, au primit trei subiecte mari. La primul, elevii au avut de rezolvat șase subpuncte de tip grilă, fiecare dintre acestea fiind punctată cu 5 puncte.

La cel de-al doilea subiect, absolvenții de gimnaziu au avut tot șase subpuncte grilă, notate cu câte 5 puncte fiecare. Însă, la cel de-al treilea subiect, elevii au trebuit să scrie rezolvările cerințelor. Timpul de lucru a fost de două ore, începând de la ora 9:00.

Rezolvare subiecte Evaluarea Nationala 2022 la matematica
Evaluarea Nationala 2022. Elevii au sustinut proba la matematica

Rezolvare subiecte Evaluarea Națională 2022, la proba de matematică

La prima cerință din subiectele la matematică, la Evaluarea Națională 2022, elevii au avut de rezolvat un calcul simplu, ce verifică dacă au înțeles ordinea operațiilor. Printre alte cerințe s-au numărat să recunoască opusul numărului 5 și să transforme un număr în fracție ordinară.

La cel de-al doilea subiect, elevii care au încheiat clasa a VIII-a au avut, printre altele, de: calculat lungimea unor segmente și măsura unor unghiuri din diferite forme geometrice, precum un trapez; dar și de aflat lungimea diagonalei unui paralelipiped dreptunghic.

La subiectul al treilea, la proba de matematică la Evaluarea Națională 2022, viitorii liceeni au avut de scris rezolvările. Printre cerințe s-au numărat: calcularea numărului de timbre pe care îl are câte un personaj dintr-un enunț, în funcție de câteva date precizate; rezolvarea a două subpuncte formulate pe o funcție – precum aria unui triunghi.

Alte cerințe primite de elevi la subiectul al treilea au fost calcularea lungimii unui segment dintr-un triunghi dreptunghic, să demonstreze valoarea volumului unei prisme, precum și distanța de la un punct la un plan. Baremul de corectare va fi publicat de Ministerul Educației, astăzi, la ora 15:00. Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea rezolvarea subiectelor!

Evaluarea Națională 2022. Ce au primit elevii la Limba și literatura română

La proba scrisă la Limba și literatura română, elevii au primit cerințe formulate pe baza unor fragmente din „Toate pânzele sus!”, de Radu Tudoran, și „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea. Și la acest examen, timpul de rezolvare a fost tot de două ore, calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.

Candidaților la examen li s-a cerut, printre altele, să găsească răspunsurile corecte dintr-o grilă, conform informațiilor din text, precum și să prezinte, în 30 – 70 de cuvinte, un element de conținut comun celor două texte date, menționând câte o secvență relevantă din fiecare.

Evaluarea Națională 2022. Când se vor comunica rezultatele

După proba la Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2022, ce a avut loc marți, 14 iunie, și după cea la Matematică, de astăzi, va avea loc cea la Limba și literatura maternă, vineri, 17 iunie. Peste 155.000 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a au fost înscriși la examen.

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022 vor fi comunicate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile vor putea fi făcute în zilele de 23 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 24 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale, pentru cei care vor contesta notele obținute, vor fi comunicate la data de 30 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...