Rețetă de sărățele cu susan și brânză. Nu trebuie să fii un adevărat patiser ca să-ți iasă

Daria Petrescu 21.07.2020, 16:57
Rețetă de sărățele cu susan și brânză. Nu trebuie să fii un adevărat patiser ca să-ți iasă

Rețeta de sărățele cu susan și brânză este una simplă și la îndemâna oricui. Mai ales că nu durează mult, până ce preparatul sărat vă va satisfice gusturile. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente, pe care în funcție de gust, le puteți înlocui. De exemplu, în loc de cașcaval, puteți folosi brânza sau în loc de chimen, adăugați susan. Iată mai jos, rețeta de sărățele cu susan și brânză.

Ingrediente:

400 g făină

250 g unt

250 brânză (puteți folosi și cașcaval)

½ linguriță de sare

Un gălbenuș de ou pentru uns

Susan sau chimen (după preferințe)

2 gălbenușuri

150 g smântână

Mod de preparare

Începeți rețeta prin a mesteca toate ingredientele într-un vas. Aluatul pe care l-ați obținut trevuie să fie potrivit de moale, dar bine legat. După ce ați obținut acest aluat, îl băgați la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Întindeți făina pe masa sau pe blatul unui dulap și întindeți aluatul care să aibă o grosime de aproximativ 5 mm. În cazul în care vreți ca sărățelele voastre să aibă o formă, puteți găsi mai multe modele.

De exemplu, după ce ați întins aluatul care a stat la frigider timp de 30 de minute, decupați sărățelele din aluat, cu o formă de brăduț. În cazul în care nu aveți formă, tăiați cu un cuțit sau un feliator de pizza.

Ungeți sărățele cu gălbenuș de ou, iar apoi presărați peste ele chimen sau susan, în fruncție de preferințele dumneavoastre. Băgați sarățelele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 15 minute. Apoi, scoateți sărățelele cu brânză sau cașcaval din cupror și le puteți servi calde sau reci.

Ce trebuie să știi despre chimen

Chimenul este o plantă ierboasă folosită în mai multe rețete culonare și nu numai. Semințele de chimen au numeroase beneficii și anume conțin uleiuri volatile (mucilagii, substanţe albuminoide, glucide, rezine, tanoizi, minerale, fitosteroli)

Chimenul are numeroase beneficii
Chimenul are numeroase beneficii

Chimenul este folosit și de mamele care alăptează, pentru a feri bebelușul de colici. Și asta pentru că, preparatele de chimion pot fi utilizate prin stimularea secreției lactate.

Mai mult, fitoterapia cu chimen este recomandată în caz de astm bronşic sau  dureri de cap. Îl puteți folosi pentru  răceală, anorexie,  flatulenţă sau astenie fizica. Această plantă este folosit pentru cancerul de colon şi cancer de piele.

Este bine de știut că această planta se folosește în cosmetică, iar chimenul este utilizat în industria parfumurilor. Mai mult,  cremele pe bază de chimen, hidratează și dau strălucire pieli, ameliorează semnele de oboseală. Astfel că, nu ezitați să includeți acest ingredient în ritualul de frumusețe.

Urmăriți Impact.ro și pe