Cât costă cel mai scump parfum din lume. A fost lansat la Dubai și este unisex

Diana Radu 03.05.2020, 13:44
Cât costă cel mai scump parfum din lume. A fost lansat la Dubai și este unisex

Dubaiul a ridicat ștacheta în ceea ce privește industria parfumurilor. Cel mai mare oraș din Emiratele Arabe se laudă cu cel mai scump parfum din lume. Prețioasa esență, care costă o avere este destinată atât femeilor, cât și bărbaților, fiind unisex.

Cât costă cel mai scump parfum din lume și cărei marcă aparține

Exclusivistul parfum a fost lansat în somptuoasa sală de bal Armani din cadrul Burj Khalifa și se numește Shumukh. Esența de parfum unisex este creația brandului The Spirit of Dubai Parfums by Nabeel, iar prețul unei singure sticle se ridică la suma exorbitantă de 1,29 milioane de dolari.

„Viziunea mea nu este doar aceea de a capta spiritul Dubaiului într-o operă de artă monumentală, ci și de a crea un parfum care să întruchipeze esența luxului în universul parfumeriei”, a spus Asghar Adam Ali, fondator și președinte al Nabeel Perfumes Group of Companies, maestru parfumier și designer al Shumukh.

parfum, dubai, unisex, pret
Shumukh, cel mai scump parfum din lume, lansat în Dubai

Cel mai scump parfum din lume este compus din note din cele mai rare ingrediente: chihlimbar, lemn de santal, lemn de agar indian, mosc, trandafir turcesc, patchouli, ylang-ylang și tămâie. Parfumul rezistă până șa 12 ore pe piele și până la 30 de zile pe haine, potrivit casei producătoare.

Însă, prețul exorbitant al parfumului nu este dat doar de arome, ci mai ales de forma de prezentare a esenței. Flaconul este lucrat manual din sticlă de Murano și este adăpostit într-o cutie înaltă de 1,97 metri. Sticla de parfum are o capacitate de trei litri. Ceea ce este inedit este mecanismul revoluționar de pulverizare, care se realizează cu ajutorul unei telecomenzi, care se ajustează după înălțimea utilizatorului.

Mai mult, sticla de parfum conține 3.571 de diamante, topaze, perle, aproape 2,5 kilograme de aur de 18 carate și aproape 5,9 kilograme de argint. Shumukh este unicul parfum din lume, care deține două titluri mondiale pentru „cele mai multe diamante încrustate pe o sticlă de parfum” și „cea mai înaltă sticlă de parfum cu pulverizator controlat de la distanţă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI