Rețetă de dovlecei umpluți cu brânză telemea și cașcaval. O gustare ușoară pentru zile de vară

Diana Radu 14.07.2020, 14:22
Rețetă de dovlecei umpluți cu brânză telemea și cașcaval. O gustare ușoară pentru zile de vară

Dacă ați rămas fără inspirație în bucătărie vă propunem o rețetă de dovlecei umpluți cu brânză telemea și cașcaval, numai bună pentru zilele de vară. În plus, se pregătește foarte repede și ușor doar cu ajutorul a câtorva ingrediente.

Cum se prepară dovleceii umpluți cu brânză telemea și cașcaval

Acest preparat este perfect pentru copii și nu numai. De asemenea, se poate servi atât ca mâncare de bază, ca o gustare sau ca aperitiv sau granitură. În plus, sunt buni inclusiv a doua zi reci sau puțin încălziți. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru această rețetă:

  • Dovlecei – 3 bucăți (de preferabil dovleceii să fie de mărime medie, cam 200 de g fiecare)
  • Brânză feta sau telemea – 200 de grame
  • Cașcaval – 100 de grame
  • Ouă – 2 bucăți
  • Piper negru măcinat – 0.25 grame, sau opțional alte condimente
reteta, dovlecei umpluti, branza
Cum se prepară dovleceii umpluți cu brânză telemea și cașcaval

Mod de preparare

Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să spălați dovleceii, după care să tăiați capetele fiecărui dovlecel în parte, apoi să-i tăiați în două. Cu ajutorul unei lingurințe de scobește interiorul fiecărei jumătăți de dovlecel cu atenție pentru a nu rupe marginile. Se repetă procedeul până obțineți șase bărcuțe gata de umplut.

În cazul în care mijlocul dovleceilor este fraged, iar semințele încă nu s-au format, puteți pune miezul la congelator în pungi și îl puteți folosi la ciorbe sau la chifteluțe.

Pentru umplutură va trebui să sfărâmați brânza cu mâinile într-un bol peste care să adaugaâi cașcavalul dat prin răzuitoare, cele două ouă și puțin piper măcinat. Toată compoziția se amestecă cu o furculiță până devine omogenă.

Cele șase jumătăâi de dovlecei se pun în tava de cuptort și se adaugă umplutura în părți egale. După ce acest pas este gata, tava se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute la 200 de grade până se rumenesc. După ce timpul a expirat se scot de la cuptor și se lasă 15-20 de minute să se răcească. Apoi, dovleceii se pot servi simpli sau cu orice garnitură că place.

Urmăriți Impact.ro și pe