Rețetă de pâine de la Mega Image. Cum poți să pregătești acasă un preparat nelipsit de pe masă

Redacția IMPACT 01.04.2020, 18:44
Rețetă de pâine de la Mega Image. Cum poți să pregătești acasă un preparat nelipsit de pe masă

Pâinea este un aliment nelipsit de pe mesele românilor. De aceea, Mega Image a publicat mai multe rețete, prin care acest preparat să poată fi pregătit și acasă. Pentru a evita expunerea în perioada de față, în plină pandemie, pâinea din comerț poate fi înlocuită cu succes cu cea pregătită acasă.

Rețetă de pâine de la Mega Image. Cum poți să pregătești acasă un preparat nelipsit de pe masă

Rețetă de pâine de la Mega Image. Cum poți să pregătești acasă un preparat nelipsit de pe masă
Pâinea de casă se poate prepara într-un timp optim, dacă sunt respectate câteva etape simple

Totuși, pâinea de casă nu este tocmai cel mai simplu preparat ce poate fi pregătit acasă, de aceea au fost dezvăluite și mai multe trucuri, alături de respectivele rețete. Acestea pot fi adaptate după preferință, pornind de la o rețetă de bază. În preparatul delicios pot fi adăugate diverse semințe, măsline, cașcaval, fiind la libera imaginație.

Printre activitățile la care românii apelează în acestă perioadă se numără și gătitul. Tocmai de aceea și pentru a evita tot mai mult expunerea, pe site-ul oficial, retailerul a publicat o rețetă de pâine de la Mega Image. Magia acestui preparat poate fi descoperită în bucătăria proprie și adaptată, pentru un gust cât mai autentic.

De multe ori, pregătirea pâinii de casă necesită un anumit timp. E o activitate potrivită, ce va bucura întreaga familie, și ce poate fi realizată cu mare succes, în prezent. Preparatul se poate pregăti în mai multe variante, cu sau fără maia, fie cu sau fără ca aluatul să fie frământat. Indiferent de cea pe care o veți alege, veți avea nevoie de ingrediente de bună calitate, precum făină, lapte sau apă, sare și drojdie. Mai trebuie știut că pâinea de casă fără maia nu va avea aceeași aromă tradițională și necesită dublu cantității de făină.

Ingrediente pentru pâine de casă:

  • 10 g drojdie uscată / 25 g drojdie proaspată
  • 1 kg faină
  • 550 ml apă (50 ml sunt pentru maia, dacă se folosește drojdie proaspătă)
  • 2 lingurițe cu sare
  • 1 lingură cu zahăr
  • 60 ml ulei

Mod de preparare

Pâinea cu maia presupune ca mai întâi să fie realizată aceasta, iar mai apoi aluatul propriu-zis. Pentru a obține maiaua, se folosește jumătate din cantitatea de făină, mai apoi două treimi din apă, și toată drojdia. Se frământă cu multă grijă, pentru că trebuie să fie mai puțin consistentă, față de aluat. Se lasă la dospit aproximativ o oră și jumătate, chiar două ore. După acest timp, se adaugă restul de făină și sarea și se frământă. Aluatul final se ține mai apoi la dospit timp de 40 de minute, până când se dublează. Se pune pe masă peste care s-a presărat făină și se pregătește în formele dorite.

După aceea, se mai lasă la dospit aproximativ 30 de minute și se bagă la cuptor. Timpul de coacere este de aproximativ 10 minute, la 160 de grade Celsius, după care temperatura se crește la 180 de grade. După 40 de minute, pâinea se verifică dacă s-a copt cu o scobitoare. Dacă lemnul rămâne curat, pâinea s-a copt, însă dacă aluatul se lipește, mai trebuie lăsată la cuptor.

Urmăriți Impact.ro și pe