Rețetă de merluciu la cuptor cu sos alb. Se prepară rapid și are un gust senzațional

Mihai Roșoiu 09.11.2020, 08:14
Rețetă de merluciu la cuptor cu sos alb. Se prepară rapid și are un gust senzațional

Vă propunem să începem săptămâna cu o rețetă de merluciu la cuptor cu sos alb. Avantajele acestei rețete sunt simple: se prepară rapid și are un gust senzațional. Cu ingredente pe care le putem găsi cu ușurință și cu puțină dibăcie putem obține un rezultat excelent. Cum peștele este recomandat în orice meniu cu mâncare sănătoasă, nu stați pe gânduri. Rețeta de merluciu cu sos alb este perfectă pentru o masă gustoasă și sănătoasă.

Rețetă de merluciu la cuptor cu sos alb – ingrediente

Pentru a reuși să îi impresionați pe cei dragi cu preparatul dumnevoastră, trebuie să apelați la ingredientele cele mai bune. Așadar, atunci când mergeți la supermarket, trebuie să fiți atenți la ce spun chefii că este important pentru a avea un produs finit perfect.

Pentru 6 porții de merluciu la cuptor cu sos alb aveți nevoie de:

  • Trunchi de merluciu. Pentru 6 porții sunt suficiente 4 trunchiuri mai mari. Acestea trebuie curățate bine de solzi;
  • Câteva feliuțe de unt. De preferat cam 3-4;
  • Două linguri de smântână normală;
  • O lămâie întreagă pe care s-o tăiați rondele;
  • Două frunze de dafin;
  • O ceapă tăiată feliuțe;
  • 1 lingură de făină;
  • Orez alb, o cană, orez negru – jumătate de cană;
  • Sare și piper;
  • Două foi de dafin
  • O cană de vin alb.

După ce v-ați asigurat că aveți toate produsele enumerate mai sus la îndemână, puteți trece la treabă. Nu uitați, micile trucuri la gătitul peștelui sunt esențiale.

Merluciul este un peste foarte gustos
Merluciul este un peste foarte gustos

Rețetă de merluciu la cuptor – mod de preparare

Cu feliile de unt se unge un vas termoizolant. Apoi așezăm bucățile de pește asezonate cu sare și piper. Nu uitați, înainte de asta, trunchiurile de merluciu trebuie crestate!! Deasupra bucăților de pește așezați feliile de lămâie și puneți totul la cuptor. După 10 minute, scoateți vasul și turnați jumătate din cantitatea de vin. Și foile de dafin trebuie adăugate tot în acest moment. Totul se pune înapoi la cuptor și se lasp încă 10-15 minute, până când peștele e gătit.

După ce ați terminat de preparat peștele, scoateți trunchiurile din vasul termoizolant. Nu aruncați nimic. Adăugați în compoziția rămasă smântâna, vinul și făina. Ingredientele au fost amestecate, iar la final s-a obținut sosul alb. Trei minute. Atât mai durează pentru a obține sosul.

Dacă vă întrebați de ce aveați nevoie de orez alb și negru pentru rețeta de merluciu la cuptor, nimic mai simplu. Poate fi folosit pe post de garnitură. Cele două preparate sunt perfecte pentru oricine dorește să mânănce săntătos. Din cele două tipuri de orez, puteți face o salată. Cum se face? La fel de rapid. Fiecare tip de orez se fierbe separat. De fiecare dată folosiți sare și unt. La final amestecați cele două tipuri de orez. Specialiștii spun că cel negru trebuie răcit pentru a nu-l murdări pe cel alb. E un truc bine de știut.

Cu toate preparatele gata, nu vă mai rămâne decât să așezați peștele, sosul și salata de orez laolaltă și să serviți. Rețeta de merluciu la cuptor cu sos alb e senzațională.

Poftă bună!

 

Urmăriți Impact.ro și pe