Câteva superalimente pentru inimă împiedică înfundarea arterelor și apariția unor boli grave, ce în multe cazuri duc la deces. În plus, sunt extrem de ușor de inclus chiar și în alimentația celor mai mofturoși oameni.
Fructele de pădure, precum căpșunile, afinele, merișoarele și murele, sunt pline de antioxidanți. Acestea mențin sănătatea vaselor de sânge, reduc colesterolul rău, sunt antiinflamatoare și scad tensiunea.
Cerealele integrale, precum orezul brun, quinoa și ovăzul sunt cele mai bune alegeri, pentru sănătatea inimii. Ovăzul absoarbe colesterolul din sânge.
Inclus în alimentație, avocado crește nivelul colesterolului bun, în timp ce o scade pe cea a colesterolului rău. Colesterolul bun păstrează arterele sănătoase, împiedicând depunerile și cheagurile.
În plus, fructul de avocado este bogat în potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale și, implicit, a riscului de a face accident vascular cerebral (AVC).
Avocado este ușor de inclus în alimentație, deoarece este un ingredient ce poate fi folosit în multe feluri, inclusiv în loc de unt, maioneză și chiar sos pentru salată.
Nucile sunt bogate în grăsimi nesaturate, Omega 3, fibre și magneziu – ce previne apariția plăgilor de colesterol. Asociația Americană a Inimii recomandă consumul a trei sau chiar cinci nuci pe săptămână.
Peștele gras este un superaliment pentru inimă, deoarece conține acizii Omega 3. Fie că este vorba despre ton, somon, macrou ori sardine, consumul de pește oceanic de două ori pe săptămână duce la desfundarea arterelor și scăderea tensiunii arteriale.
Uleiul de măsline este și el plin de antioxidanți. Acesta combate inflamațiile și scade tensiunea arterială. Astfel, este perfect pentru a fi folosit în sosuri și salate. În plus, poate înlocui foarte bine untul.
Ceaiul verde este un antioxidant puternic. Acesta reduce inflamațiile, scade colesterolul și tensiunea și previne distrugerea celulară și înfundarea arterelor.
Turmericul conține un antiinflamator puternic ce se numește curcumin. Acesta scade drastic daunele produse de plăcile de colesterol asupra vaselor de sânge.
Sparanghelul este bogat în minerale și fibre. Și acesta scade nivelul de colesterol și inflamațiile. Este recomandat să se consume de două ori pe săptămână.
Broccoli este regele cruciferelor. Toate cruciferele – conopida, varza de Bruxelles, varza și alte legume verzi previn formarea cheagurilor de sânge și ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge.