Rețetă castane la cuptor. Cea mai delicioasă gustare de toamnă. Secretul ca să le prepari exact ca în copilărie

Mihai Roșoiu 19.10.2020, 17:45
Rețetă castane la cuptor. Cea mai delicioasă gustare de toamnă. Secretul ca să le prepari exact ca în copilărie

Vă mai amintiți de delicioasele castane la cuptor? Este una dintre cele mai delicioase gustări de toamnă. Pentru a le prepara exact ca în copilărie, există un secret. Dacă veți ține cont de toate micile detalii, veți avea parte de un produs absolut senzațional pe care îl veți prepara din nou, Cu prima ocazie!

Rețetă castane la cuptor. Cea mai delicioasă gustare de toamnă

Pentru tinerii din ziua de astăzi, castanele coapte nu înseamnă mare lucru. În trecut, însă, cei mici devorau această delicatesă. De la mirosul inconfundabil și până la gust, totul este unic și de neratat. Așa că dacă nu ați încercat până acum castanele coapte, pregătiți-vă pentru o rețetă absolut fabuloasă.

Rețetă castane la cuptor. Cea mai delicioasă gustare de toamnă
Rețetă castane la cuptor. Cea mai delicioasă gustare de toamnă

În primul rând, pentru a le putea mânca e necesar să cumpărați castane… comestibile. Atenție, în natură există și soiul sălbatic, cel pe care nu-l putem consuma. Stați fără grijă. Castanele comestibile se pot găsi la orice supermarket. Așa că după ce ați cumpărat unul-două kilograme de castane, mergeți acasă și începeți treaba. Atenție, e foarte important cum alegeți celebrele castane. Cunoscătorii spun că trebuie luate doar cele lucioase. Celelalte sunt mai periculoase. Adică pot conține viermi și nu avem nevoie de surprize neplăcute.

Secretul de după coacere

După ce am îndeplinit ambele taskuri, ajungem acasă și ne pregătim pentru marele moment. Până ajungă în tava de coacere, castanele trebuie spălate cu simț de răspundere. Două-trei ape sunt suficiente pentru a elimina impuritățile. Apoi le puneți într-un ștergar și le lăsați un timp. Înainte de a le pune-n tavă nu uitați să le crestați puțin pe lateral. E important pentru mai târziu, când vor începe să se coacă. Dacă ați rezolvat și această misiune, mergem mai departe.

Aprindem cuptorul și-l „ambalăm” până la 220 de grade. Între timp, pregătim tava. Punem hârtie de copt și așezăm „comorile” cu grijă. Nu trebuie să fie foarte apropiate, dar nici răspândite. Introducem tava în cuptorul preîncălzit și așteptăm ca focul să-și facă treaba. Timpul minim pe care castanele trebuie să îl petreacă în cuptor este de 20 de minute. Noi spunem că o jumătate de ceas este perfect pentru niște castane pe măsură.

Rețetă castane la cuptor. Cea mai delicioasă gustare de toamnă
Rețetă castane la cuptor. Cea mai delicioasă gustare de toamnă

Încă un pas până la castanele cu gustul copilăriei

După jumătatea de oră cu pricina, scoatem castanele. Este important să le puneți într-un prosop și să le țineți acoperite în el. Apoi, apăsați ușor pe ele. În felul acesta vă veți ușura munca atunci când veți fi nevoiți să le decojiți. După un sfert de oră puteți să le decojiți și să le serviți.

Rețetă castane la cuptor. Cea mai delicioasă gustare de toamnă. Nu uitați că aceste delicatese conțin 200 de kcal la 100 de grame. În concluzie, mâncați cu poftă, dar mâncați cu grijă!

Urmăriți Impact.ro și pe