Rețetă dovleac copt cu miere. Adaugă-i un ingredient secret pentru un gust unicat, iar musafirii vor fi încântați de ce deliciu le-ai pregătit. Cum se prepară. E gata cât ai bate din palme.
A venit toamna, acoperă-mi pofta cu un dovleac. Dacă ar fi să refacem celebra melodie a lui Nicu Alifantis, cu siguranță i-am schimba versurile și am pune ceva mult mai…gustos.
Când spui toamnă, automat te gândești la dovleac, miere, castane, mere coapte și scorțișoară. Rețeta asta de dovleac copt cu miere este foarte simplă de făcut și este unul dintre deserturile preferate ale copiilor, în sezonul ploios. De ce ingrediente ai nevoie pentru a te apuca de treabă:
Acum, că partea dificilă s-a terminat urmează partea preferată a oricărei gospodine: aranjarea mesei și a preparatului. Poți mânca dovleacul folosindu-te doar de linguriţă, scobind în jumătatea lui. Dacă ai oaspeți invitați la masă, taie dovleacul felii și aranjează-le pe un platou, decorat cu o floare comestibilă în mijloc. Presară zahăr pudră, pentru efect.
Dovleacul este un deliciu permis şi în dieta Dukan. Începând din faza de croazieră, zilele de PL, dacă renunţaţi la toppingul de miere şi folosiţi un îndulcitor în loc de zahăr. Un înlocuitor bun pentru zahăr este Green Sugar, pentru că este 100% natural, pe bază de ştevie rebaudiană.