Răsturnare fericită de situație în cazul medicului erou de la Piatra Neamț. Ce s-a întâmplat cu Cătălin Denciu în Belgia

Mihai Roșoiu 13.12.2020, 09:34
Răsturnare fericită de situație în cazul medicului erou de la Piatra Neamț. Ce s-a întâmplat cu Cătălin Denciu în Belgia

Au apărut vești noi despre Cătălin Denciu. Răsturnare fericită de situație în cazul medicului erou de la Piatra Neamț. Medicii belgieni au oferit informații de ultimă oră despre starea de sănătate a doctorului, care a reușit să supraviețuiască tragicului eveniment petrecută la Spitalul Județean de Urgență Iași.

Răsturnare fericită de situație în cazul medicului erou de la Piatra Neamț

Starea de sănătate a lui Cătălin Denciu se ameliorează. După ce a fost transferat la o clinică din Belgia pentru a fi tratat după incendiul de la Piatra Neamț, Denciu a stat intubat până zilele trecute. Se pare că organismul românului a răspuns bine la tratament, iar de curând, medicul erou a fost detubat.

Vinerea trecută, Cătălin Denciu a început procesul de recuperare la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Românul va rămâne în Belgia și în perioada următoare. Dacă toate procedurile își vor urma cursul firesc, medicul s-ar putea întoarce acasă în prima parte a anului viitor. Alături de el, în capitala Belgiei, se află și soția sa, care l-a supravegheat non-stop în toată această perioadă.

Rasturnare fericita de situatie in cazul medicului erou de la Piatra Neamt, Catalin Denciu
Rasturnare fericita de situatie in cazul medicului erou de la Piatra Neamt, Catalin Denciu

Cătălin Denciu a trecut prin momente cumplite

Aflat la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Neamț, medicul a fost victima incendiului care a izbucnit pe 14 noiembrie la secția ATI. Denciu a reușit să salveze câțiva pacienți aflați acolo, însă s-a ales cu arsuri grave, care au necesitat tratament la un spital din Belgia.

Pentru tânărul doctor, cariera sa în medicină s-a sfârșit brusc. Odată cu blestemata seară de 14 noiembrie 2020, Cătălin Denciu și-a făcut pentru ultima oară datoria la o secție ATI.

Incendiul din secția ATI a Spitalulului Județean de Urgență Piatra Neamț din 2020 a fost un eveniment dramatic ce a avut loc la 14 noiembrie 2020. În incinta unității spitalicești din municipiul Piatra Neamț, în urma unui incendiu izbucnit în secția de ATI, au murit 10 persoane și rănite încă șapte.

Medicul erou, ocrotit de divinitate și tratat de medicii belgieni

Dintre persoanele rănite șase erau pacienți internați diagnosticați cu COVID-19, iar a șaptea persoană era medicul de gardă Cătălin Denciu. Ulterior, acesta a fost transferat în Belgia cu aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România.

Răsturnare fericită de situație în cazul medicului erou de la Piatra Neamț. După mai puțin de o lună de consumarea tragicului incident din Neamț, Cătălin Denciu pare să fi găsit puterea de a se recupera. Tratamentele și-au făcut efortul, iar medicul se află pe drumul cel bun.

În toată această perioadă, ministrul Sănătății de la București, Nelu Tătaru, ține constant legătura cu doctorul român și cu cadrele medicale belgiene.

Urmăriți Impact.ro și pe