A decedat un alt pacient în urma incendiului din secţia ATI din Neamț

Ana Anitoiu 25.11.2020, 17:33
A decedat un alt pacient în urma incendiului din secţia ATI din Neamț

Un alt pacient a decedat, în urma incendiului din secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ce a avut loc pe 14 noiembrie. Acesta a murit la spitalul mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi, unde fusese transferat.

Câți pacienți mai trăiesc, după ce au fost transferați de la Piatra Neamț, în urma incendiului

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, miercuri, că a mai murit un pacient dintre cei șase care au fost transferaţi la Leţcani, după ce a izbucnit incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. Doar unul se mai află în viață, în stare gravă.

„Până acum am îngrijit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi aproape 4.000 de pacienţi, iar 500 dintre ei provin din alţe judeţe. Din nefericire unii au decedat, aşa cum s-a întâmplat cu încă un pacient adus de la Neamţ. Mai îngrijim doar un bolnav din acest grup de pacienţi transferat la noi. Nici unul nu avea arsuri, erau infectaţi cu COVID, fiind în stare foarte gravă”, a spus medicul Carmen Dorobăţ.

Două alte decese, anunțate duminică

La finalul săptămânii trecute, duminică, au fost anunțate alte două decese, în rândul pacienților care au fost internați la ATI, în Piatra Neamț, când a izbucnit incendiul. O femeie în vârstă de 68 de ani a murit. Ea avea numeroase comorbidități și era ținută în viață de aparate.

De asemenea, a fost anunțat, duminică, decesul unei alte victime a incendiului de la ATI de la Piatra Neamț. O femeie de 72 de ani a decedat în urma complicațiilor ce au apărut după incendiul de la Piatra Neamț. Victima se afla în cel de-al doilea salon ATI.

A decedat un alt pacient in urma incendiului din sectia ATI din Neamt
Imagini de dupa incendiul din Piatra Neamt

Cum a fost descrisă tragedia de la Piatra Neamț de șeful secției ATI

Șeful secției ATI, Liviu Ungureanu, a povestit ce s-a întâmplat în momentele în care a izbucnit incendiul, la ATI, pe data de 15 noiembrie 2020, în jurul orei 19.00, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. În timpul incendiului, au murit 10 pacienți.

”Erau de gardă doi medici, opt asistenți și încă patru infirmieri. În salonul în care a izbucnit incendiul se aflau, în acel moment, două asistente și un medic, colegul nostru care este acum cu arsuri. Am înțeles că s-a aprins un injectomat, imediat costumul asistentei care era în proximitate a luat foc și de acolo s-a propagat. Medicul le-a strigat să iasă afară, a intrat el să vadă dacă poate face ceva, dar atunci i-a luat și lui foc costumul și s-a retras”, a spus el.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, despre ancheta legată de incendiu

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marți, că dosarul deschis în urma incendiului de la Secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ este complex. Oficialul a precizat că este nevoie de realizarea unor expertize pentru a fi prezentate primele concluzii, în acest caz.

”Expertizele presupun o anumită durată de timp până când îşi prezintă concluziile. Trebuie să avem răbdare cu concluziile acolo, nu mă pot putem pronunţa, altminteri nu am competenţe în dosarul respectiv, dar din experienţă şi ce date am, cred că trebuie să aşteptăm concluziile după ce aceste expertize. Procurorii ştiu mai bine aici”, a explicat ministrul Justiţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...