Cine va dona o întreagă secție ATI pentru spitalul din Piatra Neamț. Anunțul făcut chiar azi

Ana Anitoiu 23.11.2020, 19:41
Cine va dona o întreagă secție ATI pentru spitalul din Piatra Neamț. Anunțul făcut chiar azi

O întreagă secție ATI va fi donată pentru spitalul din Piatra Neamț. Anunțul a fost făcut, luni, de președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene.

Cine va dona secția ATI pentru spitalul din Piatra Neamț, după incendiu

Secția ATI modulară, cu 16 paturi, va fi donată Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra-Neamț de către Asociația ”Dăruiește Viața”.

Ionel Arsene a precizat, pe platforma de socializare Facebook, că a avut luni o întâlnire cu reprezentanții asociației, în cadrul căreia a fost stabilită locația unde va fi amplasată secția ATI modulară.

”Vreau să le mulțumesc reprezentanților Asociației «Dăruiește Viață» pentru acest gest extraordinar și pentru solidaritatea de care au dat dovadă și donatorilor care au contribuit la conturarea tuturor proiectelor derulate de către această organizație neguvernamentală. Secția ATI a SJU Piatra-Neamt a fost distrusă de un incendiu pe 14 noiembrie.

În această perioadă, când niciun spital din țară nu mai are locuri în secțiile de anestezie și terapie intensivă, am toată aprecierea față de acești oameni cu suflet mare, care vin și ne oferă ajutorul lor. În felul acesta medicii pot salva pacienți aflați într-o stare foarte gravă, dându-le o nouă șansa la viață”, a scris președintele CJ Neamț, pe Facebook.

Cine va dona o sectie ATI pentru spitalul din Piatra Neamt
Imagini de dupa incendiul de la sectia ATI din Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt

Cu ce este dotată secția ATI ce va fi donată

De asemenea, Ionel Arsene a precizat cu ce va fi dotată secția ATI ce va fi donată spitalului din Piatra Neamț la care a avut loc un incendiu, în care au murit pacienți.

„Viitoarea Secție ATI este compusă din 32 de containere, cu 16 paturi în total și va veni dotată cu aparatură ultramodernă, cu stație de oxigen mobilă și un spațiu destinat ambulanțelor care vor deservi unitatea sanitară mobilă”, a mai scris președintele CJ Neamț.

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, există doar două paturi ATI amenajate într-un salon aflat lângă Unitatea de Primiri Urgențe, unde pacienții care au nevoie de terapie intensiva sunt stabilizați si apoi sunt transferați la alte spitale.

Vineri, bilanțul tragediei din spitalul din Piatra Neamț a ajuns la 12 morți. Încă un pacient care a fost transferat de la SJU Neamţ la Spitalul Leţcani a decedat, joi seara. Este vorba despre o femeie în vârstă de 68 de ani, care a fost transferată după incendiul ce a avut loc la secția de terapie intensivă a spitalului din Piatra Neamț.

Miercuri, o altă femeie, în vârstă de 72 de ani, a murit în secția ATI de la Lețcani. Din cei șase pacienți care au fost transferați după incendiul din Spitalul Județean de la Piatra Neamț, mai sunt internați patru, în stare gravă.

Despre medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze pacienți și a fost rănit, în timpul incendiului, Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri seară, că este intubat, stabil şi urmează un tratament specific, într-un spital din Belgia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...