Gestul superb făcut pentru familia medicului erou de la ATI Piatra Neamț. Ce i-a dezvăluit Cătălin ministrului Nelu Tătaru

Stan Filon 15.11.2020, 14:27
Gestul superb făcut pentru familia medicului erou de la ATI Piatra Neamț. Ce i-a dezvăluit Cătălin ministrului Nelu Tătaru

Un român stabilit în Belgia a fost puternic mișcat de gestul făcut de medicul-erou de la Spitalul Județean Piatra Neamț, care a intrat pur și simplu în flăcări pentru a-și salva pacienții, după ce un indendiu devastator a cuprins secția ATI. Medicul a suferit răni grave, iar sâmbătă noaptea a fost transportat la o clinică din Belgia.

Un român stabilit în Belgia pune la dispoziție necondiționat un apartament pentru familia medicului-erou din Piatra Neaț

Românul din Belgia nu a putut sta cu mâinile-n sân și a sărit în ajutor, așa cum a putut. A oferit familiei medicului Cătălin Denciu necondiționat un apartament cu două camere, la nici 2 km distanță de spitalul unde este internat acesta, pe toată perioada cât membrii familiei trebuie să rămână în Belgia. În plus, le-a oferit și o mașină cu care să se deplaseze.

”Rog pe cei din Piatra Neamț care ii cunoaste familia eroului de la Piatra Neamț și care a ales sa înfrunte pericolul punând mai mult pret pe viețile semenilor decât pe a lui , sa ii pună in contact cu mine in cazul in care au nevoie de cazare . Le pot pune un apartament la dispoziție cu 2 camere necondiționat pe toată durata șederii in Belgia . De asemenea ii pot lua de la aeroport, ajuta cu traducerea și pune la dispoziție o mașina pentru a se putea deplasa . Apartamentul se afla la nici 2 Km de spitalul unde este internat. Pot fi contactat la numărul meu de telefon…”. Așa sună mesajul postat pe Facebook de românul din Belgia. Ambasadorul României în Belgia l-a sunat pe acesta și i-a mulțumit personal pentru gestul său.

Un roman stabilit in Belgia, gest superb pentru medicul rou de la Piatra Neamt
Un roman stabilit in Belgia, impreună cu soția sa, (foto), gest superb pentru medicul rou de la Piatra Neamt

“Am încercat să salvez ce se mai putea”

În ciuda rănilor grave suferite de medic în timpul incendiului, sunt și vești bune. Căile aeriene nu i-au fost afectate, iar acesta poate vorbi. Chiar a vorbit cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care s-a aflat alături de el în aeronava care l-a transportat pe medic în Belgia.

Medicul i-a povestit ministrului ceea ce s-a întâmplat imediat după ce a izbucnit incendiul. “Am încercat să salvez ce se mai putea”. Împreună cu un alt coleg medic, chirurgul Pavel Borș, ajutați de două asistente, au scos bolnavii din salonul alăturat celui care fusese cuprins de flăcări. Apoi a intrat în foc, efectiv, suferind arsuri pe 60% din corp.

Ministrul Sănătății și medicul erou se cunosc, participând la mai multe simpozioane. Potrivit Digi 24, cei doi ar fi fost chiar și colegi de facultate. 10 pacienți – 3 femei și 7 bărbați, cu vârste între 67 și 86 de ani, au murit în incendiul care a mistuit salonul ATI, sâmbătă seara, la Spitalul Județean din Piatra Neamț.