EXCLUSIV. Medicul erou de la Piatra Neamț nu va mai putea să-și facă niciodată meseria! Vești tulburătoare despre Cătălin Denciu

Mihai Roșoiu, Alexandra Andrei 17.11.2020, 15:47
EXCLUSIV. Medicul erou de la Piatra Neamț nu va mai putea să-și facă niciodată meseria! Vești tulburătoare despre Cătălin Denciu

Urmările incendiului de la Piatra Neamț sunt la fel de înfiorătoare ca și evenimentul în sine. Medicul erou de la Piatra Neamț nu va mai putea să-și facă niciodată meseria la Terapie Intensivă. Este o certitudine cruntă, ce trebuie acceptată ca atare. Vești tulburătoare despre Cătălin Denciu sosesc dinspre Belgia, acolo unde doctorul este tratat la un spital de profil. Șansele ca omul, care a intrat, la propriu, în foc pentru a-și salva semenii, să-și mai continue activitatea profesională de anestezist sunt aproape nule.

Medicul erou de la Piatra Neamț nu va mai putea să-și facă niciodată meseria

Tragediile continuă să se producă la câteva zile după producerea incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Neamț. După decesul celor 10 persoane aflate în incinta secției de Terapie Intensivă, o altă informație teribilă face înconjurul României. Medicul Cătălin Denciu nu va mai putea să-și facă niciodată meseria de anestezist. O dovadă clară că actele de eroism au un preț crunt.

Pentru tânărul doctor, cariera sa în medicină s-a sfârșit brusc. Odată cu blestemata seară de 14 noiembrie 2020, Cătălin Denciu și-a făcut pentru ultima oară datoria la o secție ATI.

Medicul erou de la Piatra Neamt nu va mai putea sa-si practice meseria
Medicul erou de la Piatra Neamt nu va mai putea sa-si practice meseria

În Belgia, medicul român este atent supravegheat de către personalul de specialitate. Informațiile apar în cascadă, dar, din păcate, veștile bune întâzie să apară:

“Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale, pentru impact.ro.

Eroul de la ATI Piatra Neamț

Datele momentului despre starea de sănătate a lui Cătălin Denciu sunt la fel de dure ca întreg filmul tragediei de la Piatra Neamț. Internat la o clinică din Belgia, medicul se află într-o stare foarte gravă. Românul este supravegheat 24 de ore din 24, iar specialiștii belgieni i-au făcut dializă. Ca și cum toate acestea nu ar fi fost suficiente, Denciu a fost depistat pozitiv după efectuarea testului COVID-19.

Medicul a fost trimis în regim de urgență în Belgia după o evaluare a specialiștilor de la Bagdasar Arseni. Din cauza arsurilor suferite, doctorii din Capitală au decis trimiterea lui la un spital din străinătate.

Din nefericire, medicul erou de la Piatra Neamț nu va mai putea să-și facă niciodată meseria într-o secție ATI, însă pentru el, cel mai important lucru înseamnă ieșirea din starea critică.

Incendiul din secția ATI a Spitalulului Județean de Urgență Piatra Neamț din 2020 a fost un eveniment dramatic ce a avut loc la 14 noiembrie 2020, în incinta Spitalului Județean din Piatra Neamț, când, în urma unui incendiu izbucnit în secția de ATI, au murit 10 persoane și rănite încă șapte. Dintre persoanele rănite șase erau pacienți internați diagnosticați cu COVID-19, iar a șaptea persoană era medicul de gardă Cătălin Denciu. Ulterior, acesta a fost transferat în Belgia cu aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România.