Rafila, mesajul zilei pentru români. S-a întâmplat după creșterea cazurilor

Madlen Moraru 12.06.2020, 11:41
Rafila, mesajul zilei pentru români. S-a întâmplat după creșterea cazurilor

Alexandru Rafila le-a transmis un mesaj deosebit de important românilor. Totul după ce numărul cazurilor de infectare cu noul virus a marcat o nouă creștere, pe teritoriul țării noastre. Totodată, până la data calendaristică de 15 iulie, în România a fost prelungită starea de alertă.

Rafila, mesajul zilei pentru români

Mesajul zilei pentru români vine de la specialistul Alexandru Rafila. Recomandarea preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie este una ce trebuie să fie luată foarte în serios de către români. Acesta a avertizat cu privire la numărul creșterilor de cazuri cu noul virus. Oficialul a transmis că trebuie găsite noi soluții, pentru că și țara noastră se va confrunta cu alte îmbolnăviri. Nu doar în plan mondial numărul îmbolnăvirilor a urcat foarte mult în ultima perioadă, cât și în diverse zone ale țării.

Rafila, mesajul zilei pentru români. S-a întâmplat după creșterea cazurilor2
În România există în prezent peste 21.000 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus

În momentul de față există peste 21.000 de cazuri de îmbolnăvire și peste 1300 de decese, cauzate de coronavirus. Chiar și în aceste condiții, cetățenii trebuie să rămână vigilenți în fața măsurilor de precauție și să înțeleagă că va urma și un alt val de diagnosticări și posibile decese.

S-a întâmplat după creșterea cazurilor

Alexandru Rafila a mai subliniat și faptul că pentru lunile din toamna acestui an vor trebui făcute noi pregătiri de către români. De aceea, și cei aflați la guvernare trebuie să țină cont și de noile date primite de la medici, în ceea ce privește păstrarea stării de alertă.

”În opinia mea, trebuie păstrată o pârghie administrativă care să poată să facă faţă unei urgenţe de sănătate publică. Noi ne găsim într-o urgenţă de sănătate publică la nivel global, iar în România, cu siguranţă, nu putem spune că am încheiat problema legată de pandemia cu noul coronavirus. Vedeţi că numărul de cazuri a crescut uşor în ultima perioadă şi pe măsură ce creşte intensitatea activităţilor sociale, economice, ne putem aştepta ca lucrurile să evolueze în două direcții”, a transmis Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

În doar o zi în România s-au înregistrat 237 de noi cazuri de coronavirus. De o perioadă nu mai existaseră peste 200 de îmbolnăviri pe zi și nici nu s-a mai depășit acest prag.

Urmăriți Impact.ro și pe