Secretul nebănuit al lui Nelu Tătaru. Cum a reușit ministrul să nu se infecteze în plină pandemie

Redacția IMPACT 07.06.2020, 15:06

Nelu Tătaru a făcut recent câteva mărturisiri despre viața sa personală. Ministrul a reușit să se țină departe de o posibilă infecție cu coronavirus, însă nu a fost deloc ușor, cu atât mai mult cu cât a fost departe de familia sa. Ce măsuri a luat acesta?

Cum a stat ministrul Sănătății departe de o infecție cu noul virus

Nelu Tătaru a devenit, în luna martie a acestui an, ministrul Sănătății, în cabinetul executiv al lui Ludovic Orban, după demisia spontană a lui Victor Costache. Tot de atunci, a decis să stea departe și de familia sa, pentru a-i proteja. În ciuda faptului că la începutul izbucnirii epidemiei în România s-au raportat cazuri de infecții cu coronavirus atât în ministerul Sănătății, cât și în Parlament, Nelu Tătaru a reușit să stea departe de acest virus, chiar dacă, ironic, el s-a aflat în centrul gestionării acestor situații. Ministrul a avut grijă să treacă de fiecare dată printr-o dezinfectare riguroasă.

După ce a devenit ministru al Sănătății, Nelu Tătaru s-a izolat de familia sa timp de mai bine de o lună. Sursa foto: Facebook/Nelu Tătaru
După ce a devenit ministru al Sănătății, Nelu Tătaru s-a izolat de familia sa timp de mai bine de o lună. Sursa foto: Facebook/Nelu Tătaru

„Anumite momente nu le uiți așa ușor. Dinainte de a pleca la Suceava, aveam cazuri în Parlament, cazuri în minister, deși eu n-am fost contact direct cu nicio persoană. A fost și o decizie a premierului ca tot aparatul Guvernului să lucreze ca o autoizolare impusă, la minister sau de acasă. Am ales să lucrez într-o locație care avea și o cameră liberă, unde puteam face și acele nebulizări sau dezinfectări. (Eram dezinfectat, n.red.) în măsura în care veneam din focare. Au urmat zile când am lucrat de acasă”, a declarat Nelu Tătaru, în cadrul unei emisiuni.

În urma vizitelor pe care le-a făcut la mai multe unități spitalicești din țară, Nelu Tătaru a trecut, de fiecare dată prin anumite procese stricte care l-au ținut departe de o posibilă infecție.

„Dacă eu, ca ministru al Sănătății, nu dădeam un exemplu sau un semnal de luptă, cred că lumea ar fi judecat altfel momentul. Am fost în aceste focare, luându-mi măsuri de precauție minime, o mască și păstrând distanța. Mănușile erau omniprezente și în fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu știe sau nu își închipuie ce însemna să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare”, a mai explicat Nelu Tătaru.

După ce a devenit ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru s-a autoizolat de familia sa, inclusiv de fiul lui cel mic. Prima dată și-a revăzut soția și fiul după cinci săptămâni de la izolare.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe