Raed Arafat, reacţie nervoasă după ce a fost întrebat de demisie după tragedia de la Constanţa: “Arafat nu e Superman”

Ana Anitoiu 01.10.2021, 18:50
Raed Arafat, reacţie nervoasă după ce a fost întrebat de demisie după tragedia de la Constanţa: “Arafat nu e Superman”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), medicul Raed Arafat, a avut o reacţie nervoasă, vineri, după ce a fost întrebat dacă simte nevoia să-și dea demisia în urma tragediei ce a avut loc la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Cum a reacționat Raed Arafat

Raed Arafat a fost vizibil iritat de această întrebare pe care a primit-o de la un jurnalist după tragedia de la Constanța în urma căreia au murit șapte oameni. Șeful DSU s-a referit la el însuși la persoana a treia și a spus că nu este Superman.

”Vreți să spuneți că au murit oameni pentru că Arafat nu a demisionat?! Am explicat ce face DSU. Doctorul Arafat nu e Superman, care să rezolve toate problemele.

Nici instituțiile aflate în coordonarea lui nu sunt instituții de supraputere să rezolve absolut toate problemele. Totul depinde de nivelul în care există competență pentru rezolvarea unei probleme”, a spus Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a spus că au fost făcute controale și sesizări, iar colegii lui au făcut tot ce a fost posibil. Medicul a precizat că dosarul penal și procurorul care răspunde de acest caz vor stabili cine este vinovat pentru acest nou incendiu dintr-un spital din România.

Raed Arafat, reactie nervoasa dupa ce a fost intrebat de demisie dupa tragedia de la Constanta “Arafat nu e Superman”
Raed Arafat

Cum a motivat Raed Arafat eroarea în comunicarea bilanțului negru

Raed Arafat a explicat cum a fost posibil ca autoritățile să comunice greșit bilanțul negru al tragediei de la Constanța. Inițial, au anunțat că au murit nouă persoane, după care au clarificat că, de fapt, au decedat doar șapte.

”Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt șapte și nu nouă victime. Când raportăm date în dinamică, se întâmplă astfel de cazuri. Ca să nu se întâmple astfel de situații, ar însemna să nu comunicăm nimic până nu stăm la rece.

Au fost calculați de două ori cei doi pacienți care au decedat la Spitalul Județean și la Militar”, a explicat Raed Arafat.

Florin Cîțu, primele sancțiuni după incendiul din Constanța

Florin Cîţu a anunțat primele sancţiuni în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Premierul a declarat că i-a demis pe managerul unității sanitare și pe șeful Agenției Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate.

Despre șeful Agenției, prim-ministrul a spus că de când a intrat în funcție, acesta nu a mai făcut nicio evaluare și că la unitatea sanitară existau mai multe nereguli. Vezi AICI de ce a izbucnit incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...