Florin Cîţu, primele sancţiuni după tragedia de la Constanţa: “Am cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase”

Nicu Stan 01.10.2021, 16:41
Florin Cîţu, primele sancţiuni după tragedia de la Constanţa: “Am cerut demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase”

Premierul Florin Cîţu a anunțat primele sancţiuni după tragedia de la Constanţa, unde 7 oameni și-au pierdut viața într-un incendiu devastator izbucnit la secția ATI a spitalului de Boli Infecțioase din oraș.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, demis în urma incendiului în care au murit 7 oameni. Anunțul lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat primele sancțiuni după incendiul care a izbucnit la secția ATI a spitalului de Boli Infecțioase Constanța, în urma căruia au decedat 7 oameni.

În urma incendiului devastator de la Terapie Intensivă alți 100 de pacienți au fost evacuați. Astfel, o primă sancțiune anunțată de Florin Cîțu este aceea de demitere a managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

7 oameni au murit in incendiul de la Constanta
7 oameni au murit in incendiul de la Constanta

Ministerul Sănătății să caute soluții

”Așa cum am cerut Ministerului Sănătății să pregătească valul 4, am cerut acea anchetă sa văd cum s-a pregătit valul 4. În acest moment este important că Ministerul Sănătății să se uite care sunt soluțiile pe termen scurt că astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

Am pus întrebarea și aștept răspunsul de la specialiști, dacă această tragedie putea fi evitată.

Ne este lipsă doar de paturi ATI, nici secțiile nu sunt pregătite

Deja știm că am intrat în acest val 4 cu număr insuficient de paturi AȚI. Ceea ce vedem astăzi este că nici secțiile AȚI nu au fost pregătite pentru valul 4.

Am luat doua decizii. L-am sunat pe domnul primar si i-am cerut sa o demita pe doamna manager de spital din Constanta”, a declarat Florin Cîțu.

Inițial s-a anunțat că sunt 9 victime

Inițial s-a spus că sunt 9 victime, însă într-un final autoritățile competente au informat că sunt 7 decedați și 113 evacuați.

„Ne cerem scuze pentru informaţia iniţială. E bine că sunt 7 şi nu 9 decese, asta înseamnă situaţia în dinamică”, a transmis medicul Raed Arafat, șeful DSU.

Pacienții evacuați, redirecționați către alte spitale din Constanța

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Anamaria Iancu, au fost evacuați 113 pacienții din spital. De asemenea, pacienții care erau dependenţi de oxigen au fost direcţionaţi spre alte spitale.

Pacienții stabili au redirecționați către alte spitale. Cadrele medicale din spitalul de Boli Infecțioase Constanța se ocupă în prezent de avaluarea pacienţilor rămaşi în spital.

Când a izbucnit incendiul

„Ora 9.48 a fost ora primului apel, la ora 9.56 a sosit acolo primul echipaj la incendiu. Un număr de 125 de pacienţi erau internaţi în spital (…). Toţi pacienţii vor rămâne în judeţul Constanţa”, a declarat, vineri, secretarul de stat în MAI, medicul Raed Arafat, sosit la locul incendiului.

„La ATI, erau internaţi 10 bolnavi COVID. Nu sunt pacienţi cu arsuri dintre cei transferaţi”, a adăugat Raed Arafat, precizând că, în prezent, nu este necesar transferul celor arşi în afara judeţului Constanţa.

Urmăriți Impact.ro și pe