PSD cere Guvernului reducerea prețului la carburanți. „Nu mai e timp de analize şi dezbateri! E nevoie de acţiune!”

Mihnea Tălău 21.06.2022, 17:19
PSD cere Guvernului reducerea prețului la carburanți. „Nu mai e timp de analize şi dezbateri! E nevoie de acţiune!”

PSD transmite, marți, prin intermediul unui comunicat, că trebuie intervenit pentru reducerea prețului la carburanți. Social democtrații dau și soluțiile, fie stabilirea unui preţ maximal la clientul final, ori prin limitarea adaosului comercial pe tot lanţul, de la producător la vânzător.

Virgil Popescu, chemat cu soluția

Ministrului Energiei, Virgil Popescu, este chemat de urgență să prezinte în Coaliție propunerea de reglementare fie plafonare, fie altă soluție.

„Guvernul trebuie să intervină pentru reducerea prețurilor la carburanți. Ministerul Energiei trebuie să prezinte urgent propunerea de legiferare.

PSD salută acordul partidelor din Coaliție cu privire la necesitatea unei intervenții hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creșterii prețurilor la carburanți. În acest sens, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens.

Totodată, PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privință afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor. Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru. Așadar, nu mai e timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri, se arată în comunicatul PSD.

Pretul carburantilor, pe punctul de a exploda

Guvernul trebuie să vină cu o plafonare clară

În opinia social-democraților, trebuie stabilit urgent ori un preț maximal la clientul final, fie limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut luni, în urma protestelor din benzinării, plafonarea prețului la carburanți.

„Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți.

Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a prețului în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit”, a afirmat Ciolacu.

Urmăriți Impact.ro și pe