Prognoza meteo vineri, 3 decembrie 2021. Vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă

Iancu Andreea 03.12.2021, 08:25
Prognoza meteo vineri, 3 decembrie 2021. Vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă

Iarna pare că se lasă așteptată în țara noastră, după ce prognoza meteo pentru ziua de vineri, 3 decembrie, a dezvăluit o vreme mai caldă decât cea normală pentru această perioadă din an. Valorile termometrelor ar urma să urce astăzi la un maxim neobișnuit pentru luna decembrie. Cu toate acestea, temperatura minimă readuce iarna în discuții. Iată cum va fi vremea astăzi, în România.

Prognoza meteo 3 decembrie 2021. Ce temperaturi vor fi înregistrate astăzi

Luna decembrie este una dintre cele mai frumoase din an, mai cu seamă pentru că este apreciată de cei mari și cei mici deopotrivă ca fiind luna cadourilor. Începând cu prima zi a lunii decembrie, mulți se așteaptă să descopere și primii fulgi de nea, însă anul acesta ei par să se lase așteptați. Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 3 decembrie, ne dezvăluie temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, astfel că precipitațiile ninsorile nu vor fi prezente deocamdată.

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au transmis o informare de vreme mai caldă decât normalul perioadei, având în vedere că vineri, 3 decembrie, se vor înregistra maxime de 14 grade Celsius în București. Totodată, temperatura minimă va ajunge la 2-3 grade Celsius, fiind însă mai scăzută, spre -1 grad, în zona preorășenească.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, prezentând și unele înnorări, iar temporar există posibilitate de ploaie. La primele ore ale dimineții este posibil să fie semnalate precipitații mixte. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, remarcându-se unele intensificări în cea de-a doua parte a intervalului.

Cum va fi vremea vineri, 3 decembrie
Regiunile montane se bucură deja de zăpadă

Alertă meteo pentru primul weekend din luna decembrie

În timp ce prognoza meteo pentru vineri dezvăluia valori ridicate în termometre, specialiștii ANM au transmis o avertizare de vreme rea până mâine, 4 decembrie, ora 10:00. Vântul va sufla cu putere în special la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor ajunge să depășească 60-70 k/h. Totodată, specialiștii preconizează că nu numai în zonele montane se vor remarca astfel de fenomene. Majoritatea regiunilor țării vor prezenta cantități moderate de precipitații, reprezentând ploi, lapoviță și ninsoare.

În noaptea de vineri spre sâmbătă va ploua în regiunile estice și sudice, conform datelor furnizate de către cei de la Administrația Națională de Meteorologie. În săptămâna 6 – 12 decembrie, valorile termice medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, chiar ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Nivelul de precipitații va fi apropiat de cel normal, dar există posibilitatea să plouă mai mult în zonele de munte. Totodată, în intervalul 13 – 19 decembrie, înainte de sărbători, temperaturile vor scădea, ajungând la unele normale pentru luna decembrie, fiind posibile ninsorile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...