Cum va fi vremea de Crăciun. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru decembrie 2021

Ana Anitoiu 01.12.2021, 09:25
Cum va fi vremea de Crăciun. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru decembrie 2021

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și de Moș Nicolae. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au dezvăluit la ce temperaturi se pot aștepta românii de sărbătorile de iarnă din acest an, fie că vor să le petreacă acasă alături de familie sau la munte.

Cum va fi vremea înainte de Moș Nicolae

Conform meteorologilor de la ANM, în săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie, deci și când se pregătește Moș Nicolae să pună cadouri în ghete, valorile termice din timpul zilei și din timpul nopții vor fi la nivelul celor normale pentru această perioadă din an.

Însă, potrivit prognozei meteo emise de ANM pentru luna decembrie, în prima săptămână de iarnă, în regiunile extracarpatice va fi ceva mai cald, în timp ce temperaturile vor fi puțin mai scăzute în regiunile de vest și la munte. În plus, în regiunile intracarpatice, dar în special în zonele montane, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Cum va fi vremea de Craciun. Prognoza meteo pentru decembrie 2021
Globuri si conuri de brad

Cum va fi vremea în săptămâna de Moș Nicolae

În cea de-a doua săptămână a lunii decembrie, începând cu dimineața zilei de Moș Nicolae, când copiii caută daruri în ghete, și până pe 13 decembrie, temperatura medie se va încadra în limitele normale ale acestei perioade în toată țara.

De asemenea, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, în săptămâna 6 – 13 decembrie, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, pe tot teritoriul țării.

Cum va fi vremea de Crăciun

În săptămâna de dinaintea celei de Crăciun, 13 – 20 decembrie, în care pregătirile de sărbători încep deja în cele mai multe case, temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării, dar în mod deosebit în cele nord-estice. În plus, în toată România vor fi precipitații în cantități normale acestei perioade.

Pentru săptămâna de Crăciun, 20 – 27 decembrie, meteorologii le-au dat o veste proastă românilor care sperau să aibă parte de sărbători cu suficientă zăpadă depusă pentru a construi un om de zăpadă alături de familie și prieteni. Aceștia ar putea să rămână cu dorința neîmplinită.

Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, în săptămâna de Crăciun temperaturile vor fi mai mari decât cele ce ar fi normale pentru această perioadă, în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est. Vezi și motivul pentru care zăpada va dispărea în România în următoarele decenii!

Ninsori abundente, posibile în România

Totuși, această iarnă ar putea fi marcată și de unele evoluții mai severe ale vremii în legătură cu care meteorologii au speranța că vor fi scurte. Directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a spus că în România, o iarnă normală nu înseamnă o iarnă uşoară.

„În situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Nu e exclus ca această blândeţe să fie întreruptă de fenomene severe. Iarna vorbim de viscole, de ninsori abundente sau perioade cu ger”, a spus directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu,

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...