Prognoza meteo pentru Sărbătorile de iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion

Beatrice Dumitru 24.11.2021, 13:56
Prognoza meteo pentru Sărbătorile de iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion

România trece printr-o perioadă în care există o tendință ca iernile să fie puțin mai ușoare, cu puțină zăpadă și cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. Astfel, fenomenele de iarnă ar putea aparea după prima jumpătate a lunii ianuarie.

Cum va fi vremea în luna decembrie

Iarna care bate la ușă se va incadra în normele multianuale, dar nu înseamnă că nu vor exista intervale cu fenomene severe, cu viscole, ninsori abundente sau perioade cu ger, pentru că acesta este specificul climatologic al României.

Meteorologii au anunțat că în următoarele patru săptămâni, în mai multe zone din țara noastră, temperaturile vor trece peste valorile normale ale perioadei. Referitor la cantitățile de precipitații estimate, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit specialiștilor.

Prognoza meteo pentru Sărbătorile de iarnă. Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion
Prognoza meteo pe luna decembie.

Este bine să ne aşteptăm în general la o iarnă care să se încadreze în norme, cu precizarea că această evoluţie normală presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale, sperăm scurte, cu fenomene severe. Trebuie să ţinem cont şi de aceste posibile evoluţii mai severe ale vremii. În România o iarnă normală nu este egal cu o iarnă uşoară. (…) În situaţia cea mai optimistă, vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Nu e exclus ca această „blândeţe” să fie întreruptă de fenomene severe. Iarna vorbim de viscole, de ninsori abundente sau perioade cu ger”, a spus Florinela Georgescu, directorul Şcolii Naţionale de Meteorologie, în cadrul unei dezbateri.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sud-vest, în timp ce în nord-est regimul pluviometric va fi normal.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

Valorile termice vor avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice. În rest, termometrele vor înregistra valori apropiate specifice aceastui interval. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, cu excepția regiunilor intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni, unde vor fi excedentare.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Temperaturile medii vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă. Și regimul pluviometric va fi normal pentru această perioadă, doar în zonele montane pot fi ușor excedentare.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

În toate regiunile, temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână. De asemenea, cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...