Prognoza meteo, marți, 7 ianuarie. Frigul pune stăpânire pe România. Unde se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi

Redacția IMPACT 07.01.2020, 10:29
Prognoza meteo, marți, 7 ianuarie. Frigul pune stăpânire pe România. Unde se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru marți, 7 ianuarie. Cum va fi vremea de Sfântul Ion?

Prognoza meteo pentru marți, 7 ianuarie

Se pare că iarnă abia acum își intră în drepturi, iar temperaturile încep să fie normale în contextul acestei perioade. Meteorologii anunță vremea rece așadar, iar frigul se va instala în aproape toate regiunile din țară. Temperaturile se mențin scăzute și abia spre amiază își va face apariția și soarele. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, dar și în sud-estul țării.
Cele mai mari viteze se vor înregistra ziua, la malul mării, unde vor fi rafale de până la 55…60 kilometri pe oră. Maximele vor fi cuprinse între -3 și 6 grade Celsius, iar minimele între -14 și -3 grade Celsius. Mai puține grade în termometre vor fi în estul Transilvaniei. Ceața își va face și ea prezența, în zonele de relief, iar la pachet vine și chiciura.
Pentru românii care optează pentru o vizită la munte, vremea va fi extrem de geroasă, mai ales în prima jumătate a zilei. Abia mai târziu își va face apariția soarele. Vântul va sufla intens cu viteze de 60km/h în Carpații Meridionali și de Curbură.

Prognoza meteo pentru Sfântul Ion
Prognoza meteo pentru Sfântul Ion

„Soare cu dinți” în Capitală, de Sfântul Ion

În București cerul va avea înnorări și parțial vor mai fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală de cel mult 10-20 km/h, amplificând senzația de rece. Temperatura maximă se va încadra în jurul valorii de 5 grade. Soarele își face apariția, însă va fi un „soare cu dinți”, specific acestei perioade. După ce noaptea se va instala, termometrele vor arăta -8 grade Celsius, ce se vor simți cu 2 grade mai puțin. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla cu o putere slabă, de 4 kilometri pe oră, în rafale ajungând la 7 kilometri pe oră. Temperaturile vor fi în creștere abia de miercuri, când maximele vor fi cuprinse între -3 și 6 grade Celsius și minimele între -7 și 3 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe