Ce se întâmplă cu vremea în țară, după temperaturile anormal de ridicate. Meteorologii tocmai au emis prognoza pentru primele două săptămâni din 2020

Diana Radu 17.12.2019, 18:47
Ce se întâmplă cu vremea în țară, după temperaturile anormal de ridicate. Meteorologii tocmai au emis prognoza pentru primele două săptămâni din 2020

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), au emis prognoza meteo pentru primele două săptămâni din 2020, iar potrivit acestora în intervalul specificat se vor înregistra temeperaturi anormal de ridicate. Iată cum arată prognoza meteo pentru începutul noului an.

Prognoza meteo pentru primele două săptămâni din 2020

Meteorologii anunță că vom avea parte de un sfârșit de decembrie, respectiv început de ianuarie cu valori mai ridicate decât cele normale pentru specificul perioadei. De asemenea, ninsorile vor fi înlocuite de ploile care își vor face apariția în toată țara. În ultima zi din an vom avea parte de temperaturi pozitive. Iată cum va fi vremea la începutul lunii ianuarie!

Prognoza meteo, ianuarie 2020
Prognoza meteo pentru primele două săptămâni din 2020

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 decembrie 2019 – 6 ianuarie 2020

Potrivit specialiștilor ANM, în prioada de trecere dintre decembrie spre ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane și apropiate de cele specifice perioadei în rest. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo în săptămâna 6 – 13 ianuarie 2020

A doua săptămână din luna ianuarie va veni în continuare cu valori termice ce se vor situa peste cele specifice perioadei, anunță meteorologii. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

”Pentru cele două săptămâni (30 decembrie 2019 – 13 ianuarie 2020), datele indică valori mai ridicate. Este adevărat că de la o săptămână la alta abaterile sunt mai mici, pentru că deja pentru prima săptămână din anul viitor vorbim de 1 – 1,5 grade, dar tot peste ceea ce ar fi normal să înregistrăm, ţinând cont că deja luna ianuarie, după cum ştim, este cea mai rece lună a anului, în ţara noastră”, a declarat directorul general al ANM, Elena Mateescu.

Urmăriți Impact.ro și pe