Produsele scoase de urgență de pe piață de Carrefour. Erau de mâncat și conțineau pietre

Emanuela Pană 20.10.2021, 18:08
Produsele scoase de urgență de pe piață de Carrefour. Erau de mâncat și conțineau pietre

Carrefour mai multe loturi dintr-un produs în care s-au găsit pietricele. Așadar, dacă ați trecut în ultimele zile prin magazinele sale, aveți grijă la dinți și la acest produs! Indicar ar fi să nu vă încercați norocul și să nu-l consumați, ducându-l înapoi la punctul de vânzare, pentru a vă recupera banii. Despre ce aliment este vorba, afli în continuare.

Carrefour scoate de la vânzare aceste produse

Batoanele de ciocolată ale mărcii Carrefour, comercializate în mai multe țări, reprezintă acum subiectul unei rechemări, după ce în componența acestora au fost găsite pietricele. Este vorba despre ciocolata neagră și ciocolata cu lapte, pe care, dacă le-ați achiziționat, nu le mâncați! În detaliu, produsele afectate de rechemare sunt următoarele:

Bară de 200 de grame „pătrate gourmet ciocolată neagră alune întregi“

  • Loturi nr. 12821 și 13024. Data durabilității minime (care corespunde mențiunii „de consumat de preferință înainte …“): 05/01/2022;
  • Loturi nr. 11621, 11721 și 10621. Data durabilității minime: 01.01.2022.

În ambele cazuri, specifică site-ul specializat Oulah!, aceste produse au fost comercializate între 30 aprilie 2021 și 17 septembrie 2021.

Bară de 200 de grame „Gourmet squares ciocolată cu lapte alune întregi“, vândută individual sau ca set de două bare

  • Lot nr. 10721. Data durabilității minime: 04/01/2022;
  • Lot nr. 10821. Data durabilității minime: 04/01/2022;
  • Loturi nr. 12421 și 12521. Data durabilității minime: 01/05/2021.

Dacă aceste batoane de ciocolată se găsesc la voi în dulapuri, aruncați-le sau returnațile la magazinul de unde au fost cumpărate pentru rambursare. Pentru orice întrebări sau informații suplimentare, un serviciu pentru clienți Carrefour vă stă la dispoziție de luni până sâmbătă, între orele 9:00 și 19:00.

Citește și: Magazinele Lidl au retras de pe piață unul dintre cele mai populare produse

Au fost găsite pietricele în ele

Incidente de genul s-au tot repetat în ultima vreme, iar lanțul de magazine Carrefour s-a confruntat cu o situație asemănătoare chiar la începutul acestei luni, când a retras de pe piață un tip de înghețată contaminată cu oxid de etilenă.

Carrefour recheamă ciocolata cu alune după ce s-au găsit pietricele în ea
Carrefour recheamă ciocolata cu alune după ce s-au găsit pietricele în ea

Ca urmare a notificării primite din partea producătorului, Carrefour a început retragerea de la vânzare și rechemarea de la clienți a înghețatei cu ciocolată de 900 ml bio.

Vă informăm că urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri Franța, CARREFOUR ROMÂNIA SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului ÎNGHEȚATĂ CIOCOLATĂ 900ML CARREFOUR BIO

Motivul rechemării: prezenta oxid de etilena în aditivul utilizat în fabricarea produselor – guma de carruba“, se arăta în comunicat.

Și atunci, ca și acum, persoanele care au cumpărat din loturile contaminate au fost sfătuite să nu le consume, să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele din care le-au cumpărat. Contravaloarea produselor este returnată de lanțul de magazine Carrefour, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!“, au transmis reprezentanții companiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...