Primul oraș de pe litoralul românesc în care există o trecere de pietoni 3D – FOTO

Redacția IMPACT 12.06.2019, 13:30
Primul oraș de pe litoralul românesc în care există o trecere de pietoni 3D – FOTO

Autoritățile din România au început să conștientizeze efectele benefice ale trecerilor de pietoni 3D și s-au arătat deschise să amplaseze cât mai multe astfel de „zebre”. Inventatorii susțin că accidentele mortale pot fi evitate cu ajutorul trecerilor de pietoni tridimensionale.

Asociația de Psihologie și Siguranță Rutieră PsihoTrafiQ a încheiat un nou contract cu o primărie din țară pentru a amplasa o trecere de pietoni 3D pe o stradă din România.

Primăria Medgidia a devenit parte din proiect, astfel că pe una dintre străzile de la malul mării a apărut și o astfel de „zebră”. În municipiul Medgidia a apărut, astfel, prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc.

Trecerea de pietoni 3D poate preveni accidentele rutiere mortale

Potrivit celor care au venit cu această idee, această trecere de pietoni 3D utilizeaza o iluzie optică pentru a face drumurile mai sigure pentru pietoni.

Șoferii încetinesc înainte de a ajunge aproape de trecerea de pietoni.

Cum se vede din mașină trecerea de pietoni 3D

Trecerea de pietoni 3D din Medgidia este prima de pe litoralul românesc.

“Suntem onorați de faptul că Municipiul Medgidia este prima localitate de pe litoralul românesc care va avea o trecere de pietoni 3D. Zebra tridimensională oferă o vizibilitate sporită, iar autovehiculele vor încetini inevitabil din cauza iluziei optice create. Din nefericire, multe dintre accidente se petrec și din cauza lipsei de vizibilitate a trecerilor de pietoni, nu doar din cauza neatenției participanților la trafic”

Bogdan Moșescu, city manager al municipiului Medgidia

Practic, în loc să arate dungi convenționale, blocurile din aceste puncte de trecere sunt vopsite cu forme suplimentare, umbrite în jurul lor, oferindu-le aspectul obiectelor 3D ridicate de la sol.

Urmăriți Impact.ro și pe