Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2021. Edu.ro a afișat online notele la examenul de BAC

Stan Filon 05.07.2021, 10:31
Primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2021. Edu.ro a afișat online notele la examenul de BAC

Au fost afișate notele obținute de absolvenții de clasa a XII-a la examenul de Bacalauret 2021! Emoții mari pentru toți elevii care au susținut examenul maturității, deoarece tocmai ce au fost afișate rezultatele și acum văd ce note au obținut. Cum se depun cotestațiile, vedeți în rândurile de mai jos!

Au fost afișate primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2021

Rezultatele la Bacalaureat 2021 au fost afișate pe edu.ro, iar elevii au nevoie de codul care le-a fost repartizat pentru a vedea exact ce note au obținut la examenul maturității. Așadar, rezultatele au fost secretizate, dar cu toate acestea s-a aflat că în București 21 de elevi au obținut nota de 10. La nivel național, 112 elevi au obținut media 10 la Bac 2021.

Fiecare elev a primit la începutul examenelor o foaie pe care erau trecute informațiile: codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul. ”Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se precizează în metodologia de organizare a examenelor.

Au fost afisate primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2021
Au fost afisate primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2021

Rezutate anonimizate. Cum se verifică nota și când se depun contestațiile

Elevii nemulțumiți de notele obținute la Bacalaureat 2021, pot depune contestații tot astăzi, 5 iulie și trebuie specificat faptul că acestea pot fi depuse și online. Mai trebuie menționat faptul că rezultatele finale ale bacalaureatului vor fi afișate de pe data de 9 iulie. Elevii pot vedea ce note au obținut pe edu.ro, dar și la avizierele celor 802 de licee în care s-au desfășurat examene în această sesiune.

Anul acesta, printr-un ordin de ministru, competențele lingvistice au fost echivalate (comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină) cu mediile din cei patru ani de studiu, în funcție de aceasta fiecare elev primind un calificativ pentru examenul de Bacalaureat.

La Bacalaureat 2021 s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală au susținut probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...