Perle de la Bacalaureat 2021 la limba română, cele mai tari. ”Așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci”

Badea Violeta 01.07.2021, 20:12
Perle de la Bacalaureat 2021 la limba română, cele mai tari. ”Așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci”

Perle de la Bacalaureat 2021 la limba română. Ca în fiecare an, examenul de Bacalaureat le-a dat bătăi de cap elevilor, în special prima probă la limba și literatura română. Unii candidați nu s-au pregătit suficient și-au trebui să dea frâu liber imaginaţiei. Ce a ieșit? Veți afla din materialul următor!

Perle de la Bacalaureat 2021 la limba română, cele mai tari

Așa cum era de așteptat, examenul maturității a reușit să-i pună în dificultate pe unii dintre elevi care nu s-au pregătit suficient de bine și au întâmpinat dificultăți în a rezolva subiectele care le-au picat la Limba și literatura română. Anul acesta s-au înscris 11.807 de elevi la examenul la Limba și Literatura Română,conform datelor publicate de Ministerul Educației.

Din păcate, evenimentele neplăcute nu au lipsit. Nu mai puțin de 63 de elevi au fost eliminați în prima zi de examinare, deoarece au încercat să copieze la examen. Candidații au fost eliminați imediat din sală și au primit nota 1. Aceștia nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat. După terminarea probelor urmează emoțiile afișării rezultatelor finale, dar și celebrele perle care stârnesc amuzament.

Perle de la Bacalaureat 2021 la limba romana, cele mai tari
Perle de la Bacalaureat 2021 la limba romana, cele mai tari

Cele mai amuzante perle de la Limba și literatura română

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a au susținut luni, 28 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română. Subiectele au fost floare la ureche pentru unii, dar altora le-a creat o serie de dificultăți. La subiectul 3, candidații au avut de  caracterizat un personaj dintr-o nuvelă studiată la școală. Mulți dintre ei au ales „Alexandru Lăpușneanu”, de Costache Negruzzi sau „Moara cu noroc”, de Ioan Slavici. Iată ce perle savuroase au ieșit:

  • „Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor. Așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci și alte animale”
  • „Dacă la moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică, șeful porcilor, a omorât-o scurt, dar și Lică l-a lichidat cu paloșul”
  • „Lăpușneanu a omorât o dată 47 de boieri, dar voia să mai omoare doi, că încă nu se săturase de ucis”
  • „Lăpușneanu era crud și ofticos, că avea pică pe unii oameni, le lua ochii, urechile și mâinile și le înfigea în poarta cetății”
  • ”Ana l-a iubit pe Ghiță, apoi și pe Lică, care era mai bogat, dar bărbatul ei gelos a băgat cuțitu-n ea, iar Lică nepăsător l-a ras pe hangiu fugind cu banii pe un cal găsit în șură”.