Prima țară din lume în care cei nevaccinați au de suferit. Restricțiile de care au parte

Nicu Stan, Narcisa Tomulescu 22.04.2021, 09:47
Prima țară din lume în care cei nevaccinați au de suferit. Restricțiile de care au parte

Prima țară din lume în care cei nevaccinați au de suferit. Restricțiile de care au parte cetățenii acestei țări, disponibile în rândurile de mai jos.

O țară își avertizează locuitorii să se vaccineze, întrucât vor exista restricții

Aceasta este prima țară din lume în care cetățenii nevaccinați au de suferit. Emiratele Arabe Unite este statul care se laudă cu cele mai rapide programe de vaccinare din lume. Autoritățile din Emirate avertizează cetățenii că are în vedere impunerea de restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva coronavirus, scrie Bloomberg.

De asemenea, autoritățile transmit faptul că țara este un centru foarte important de afaceri și turistic din zona Golfului, astfel că trebuie accelerată campania de vaccinare națională.

Vaccinare nationala decurge bine in Emirate
Vaccinare nationala decurge bine in Emirate

Câte doze de vaccin a folosit până acum Emiratele Arabe

Emiratele Arabe Unite, care vor să ia măsuri împotriva celor neimunizați, a dat startul campaniei de vaccinare națională anul trecut și a administrat până acum aproximativ 9,8 milioane de doze de ser curativ unei populații formate în mare parte din imigranți.

Astfel, Emiratele arabe Unite numără 10 milioane de locuitori. În plus, luna trecută, programul de vaccinare a fost extins, iar majoritatea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani pot fi vaccinate gratuit.

Ce restricții pentru persoanele nevaccinate se vor impune

”Se ia în considerare adoptarea unor măsuri stricte pentru a limita circulația persoanelor nevaccinate și pentru a pune în aplicare măsuri preventive, cum ar fi restricționarea intrării în anumite locuri și accesul la anumite servicii”, a declarat Saif Al Dhaheri, purtător de cuvânt din cadrul Autorității Naționale pentru Gestionarea Crizelor și Dezastrelor.

De asemenea, Autoritatea Națională pentru Gestionarea Crizelor a făcut și un apel public către toți cetățenii și rezidenții de peste 16 ani, să se prezinte la cel mai apropiat centru de vaccinare și să își administreze vaccinul anti-covid.

Cum îndeamnă autoritățile populația să meargă la vaccinare

”Ezitarea voastră de astăzi reprezintă un obstacol pentru atingerea obiectivului nostru şi expune în faţa riscurilor medicale familia voastră, persoanele dragi şi întreaga comunitate”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat marţi, 21 aprilie, 1.903 cazuri noi de infectare cu coronavirus. De la începutul pandemiei de coronavirus, tara din regiunea Golfului Persic a raportat puțin peste jumătate de milion de cazuri de persoane infectate. De asemenea, numărul de cazuri a crescut rapid la aproximativ 4000 pe zi în ianuarie, însă de atunci numărul cazurilor este în scădere. Nu în ultimul rând, ân Emirate au murit aproximativ 1.560 de persoane, fiind una dintre țările cu cele mai scăzute rate de mortalitate de pe mapamond.

Urmăriți Impact.ro și pe