Prima reacție a preotului Calistrat după ce a lovit o enoriașă: „Am stat cu ele ore întregi de vorbă şi la un moment dat mi s-au părut agasante”

Ana Anitoiu 10.11.2022, 15:00
Prima reacție a preotului Calistrat după ce a lovit o enoriașă: „Am stat cu ele ore întregi de vorbă şi la un moment dat mi s-au părut agasante”

Preotul Calistrat a avut o primă reacție după ce a fost filmat în timp ce a lovit o enoriașă la Mănăstirea Vlădiceni din Iași​​. Femeia a susținut că au fost agresate atât ea, cât și sora ei. De cealaltă parte, părintele s-a apărat, precizând că a stat ore întregi de vorbă cu cele două și că la un moment dat i s-au părut agasante.

Enoriașele au depus plângere împotriva preotului Calistrat

Într-o înregistrare video publicată de Libertatea se vede cum preotul Calistrat Chifan a lovit-o cu palma peste față pe o enoriașă. Femeia a căzut la pământ. Pe fundal s-au auzit vocile altor enoriași care l-au criticat pe părinte.

Această femeie și sora ei au depus plângere împotriva preotului Calistrat Chifan, susținând că au fost amândouă agresate în curtea mănăstirii. IPJ Iași cercetează incidentul.

Prima reactie a preotului Calistrat dupa ce a lovit o enoriasa
Preotul Calistrat Chifan

Cum s-a apărat Preotul Calistrat

Preotul Calistrat Chifan a vorbit despre acest incident, sugerând că cele două enoriașe ar fi cunoscute pentru comportamentul lor neadecvat din biserică. Cele două ar fi încercat să „ducă în ispită” preoți și enoriași.

Părintele a spus că cele două enoriașe sunt tinere nemăritate și că bănuiește că au „deviație de comportament” sau „puțină isterie”. El a adăugat că acestea au început să „domine” mănăstirea și să creeze un conflict între credincioşii de la biserică. Mai mult, preotul Calistrat Chifan a spus că cele două tinere ar avea dificultăți mintale.

„Prima dată le-am şi spovedit, au mama moartă de Covid, am stat cu ele ore întregi de vorbă şi la un moment dat mi s-au părut agasante şi le-am spus: Eu am multă lume, nu mai pot sta cu ceasul, luaţi alţi preoţi. Au schimbat mai mulţi preoţi de acolo. (…)

Când m-am dus să vorbesc cu ele paşnic, ele au luat-o cu isteria. Şi au scos telefonul să mă filmeze. Şi când să îl iau, cealaltă mi-a pus piedică şi m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, am împins-o de umăr şi i-am pus paznicului să le dea afară”, a declarat preotul Calistrat Chifan.

Părintele a mai spus că fetele l-au invitat la o cafea pe un preot mai tânăr și „mai frumușel”, apoi i-au propus acestuia să îl învețe cum să spovedească și au început să facă aluzie la părintele Visarion Alexa, în ceea ce privește comportamentul neadecvat. Tinerele ar fi mers să îl caute pe acest preot acasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...