Noi detalii din procesul preotului Visarion Alexa. Avocatul duhovnicului: „Ar mai putea dura săptămâni sau poate chiar luni” (Exclusiv)

Badea Violeta 01.11.2022, 18:10
Noi detalii din procesul preotului Visarion Alexa. Avocatul duhovnicului: „Ar mai putea dura săptămâni sau poate chiar luni” (Exclusiv)

Apar noi informațiii din procesul lui Visarion Alexa! După mediatizarea cazului, tot mai multe femei au apărut în mediul online și au precizat că au fost abuzate sexual de către preot. Cu toate astea, avocatul părintelui susține că pe numele clientului său nu au mai fost formulate și alte plângeri, astfel că parorhul ar fi rămas cu un singură. Iată ce a mai declarat apărătorul duhovnicului!

Preotul Visarion Alexa a rămas cu o singură plângere penală

La finalul lunii septembrie, mai multe enoriașe s-au plâns pe internet că au fost agresate sexual de către Visarion Alexa. Momentan, însă, pe numele acestuia există doar o singură plângere, susține avocatul părintelui. Este vorba despre cea venită din partea femeii de 37 de ani, pe care duhovnicul o spovedise la biserica din Militari, unde slujea.

„Până la finele lunii octombrie, nu am primit nicio înstiințare din partea procurorului despre alte plângeri. Desigur, știm din presă despre alte posibile acuzații.

Pe noi nu ne-a înștiințat nimeni, pe cale oficială, că ar exista mai mult de o singură plângere, cea inițială.

Nu vreau să le comentez. Nu știu ce se ascunde în spatele fiecărui material de presă”, a declarat avocatul Teodor Cenușe pentru cei de la Playtech.

Noi informatii despre cazul preotului Visarion Alexa 1
Noi informatii despre cazul preotului Visarion Alexa 

„Discutăm în continuare decât de o plângere la adresa clientului meu”

În schimb, avocatul lui Visarion Alexa nu a dorit să ofere prea multe detalii legate de proces. Teodor Cenușe a precizat că nu știe dacă procurorul va lua în considerare informațiile apărute în presă.

„Nu știu ce fel de strategie pregătește procurorul pe această chestiune. Dacă le va lua sau nu în considerare. Vom vedea la momentul oportun.

E un dosar de cercetare penală care-și va urma drumul! Ceea ce e sigur e că nu discutăm în continuare decât de o plângere la adresa clientului meu!”, a precizat acesta pentru aceeași sursă.

Conform apărătorului lui Visarion Alexa, Parchetul este cel care va decide următoarea mișcare. Însă, acesta anunță că decizia nu va fi luată prea curând.

„Momentan nu e absolut nimic nou în situația părintelui. Și nici nu se va schimba până când procurorul de dosar nu va decide ce pași urmează.

Nu există un interval de timp bine definit în care să se ia o decizie sau alta. Ca atare, toată chestiunea asta ar mai putea dura săptămâni sau poate chiar luni”, e mai adăugat avocatul, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și Biserica schimbă regulile privind spovedania după cazul preotului Visarion Alexa. Ce va fi interzis de acum înainte!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...