Previziune cruntă pentru luna septembrie. Sunt aşteptate peste 1.600 de cazuri de covid-19 pe zi

Ana Anitoiu, Mihai Cheleș 30.07.2021, 20:32
Previziune cruntă pentru luna septembrie. Sunt aşteptate peste 1.600 de cazuri de covid-19 pe zi

Specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică se așteaptă la peste 1.600 de noi cazuri de Covid-19 pe zi, la mijlocul lunii septembrie. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, este de părere că acest prag ar putea fi depășit chiar mai devreme și a menționat o posibilă măsură.

Ministrul Sănătății, despre o măsură pe care ar vrea să o vadă aplicată

Ioana Mihăilă a spus că specialiștii INSP vor trebui să facă o nouă analiză și că ea se așteaptă ca pragul de 1.600 de noi cazuri de Covid-19 pe zi să fie atins înainte de data de 15 septembrie. Ministrul Sănătății a menționat o posibilă măsură.

”În primul rând, avem acest obiectiv comun, de a nu restricționa, pe cât posibil, activitățile economice și înțelegem că, din punct de vedere medical, persoanele vaccinate nu sunt expuse la același risc ca persoanele nevaccinate.

Practic, trebuie să identificăm care sunt activitățile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde, fie pe certificat de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Previziune crunta pentru luna septembrie. Sunt asteptate peste 1.600 de cazuri de covid-19 pe zi
Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila

Prefectul Capitalei, despre valul patru al pandemiei de coronavirus

La rândul lui, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat vineri că din cele 1.600 de noi cazuri de Covid-19 pe zi, 700-800 ar putea fi înregistrate în București. Oficialul consideră că sistemul sanitar este în regulă din punct de vedere material, dar personalul trebuie să fie vaccinat împtrova coronavirusului.

„Deja a început să crească numărul de cazuri în ultimele două săptămâni. De la o incidenţă foarte mică, de 0,03 la mie, am ajuns 0,1 la mie. Este încă o incidenţă mică, dar s-a triplat practic în ultimele două săptămâni. Am ajuns de la între 6 şi 14 cazuri până la 40 de cazuri.

A fost un vârf de 54 de cazuri zile trecute şi am discutat posibilele măsuri: o dată – de creştere a rezilienţei; şi asta înseamnă de protejare a medicilor, personalului care asigură îngrijirea, în aşa fel încât dumnealor să-şi poată efectua atribuţiile şi în momentul în care valul va creşte”, a spus prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei, despre vaccinarea personalului sanitar

Alin Stoica a mai spus că este necesar să se pună mai mult accent pe imunizarea personalului medical împotriva Covid-19, pentru ca acesta să nu fie afectat de cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

”Pentru a ajunge acolo, ASSMB a efectuat un sondaj să înţelegem care sunt cauzele pentru care o parte din personalul sanitar nu se vaccinează, să mergem către dumnealor cu campanie de informare, care urmează să fie realizată”, a mai spus prefectul Capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...