Poli Iași a aflat cine e vinovatul pentru căderea nocturnei și pierderea la masa verde a meciului cu Viitorul. Omul are 1500 de lei salariu. Ce sancțiune a primit

Marian Cărăvan 05.11.2020, 16:37
Poli Iași a aflat cine e vinovatul pentru căderea nocturnei și pierderea la masa verde a meciului cu Viitorul. Omul are 1500 de lei salariu. Ce sancțiune a primit

Meciul dintre Poli Iași și Viitorul, din Liga 1, a fost întrerupt în minutul 55, după ce instalația de nocturnă a cedat din nou, așa cum se întâmplase și înaintea partidei. Oficialii lui Poli Iași au aflat cine e vinovat pentru căderea nocturnei și pierderea la „masa verde” a meciului cu Viitorul.

Cine e vinovat pentru căderea nocturnei pe stadionul din Iași. Ce sancțiune a primit

Fotbaliștii de la Poli Iași nu au apucat să se bucure prea mult după ce au întors rezultatul în confruntarea de pe teren propriu cu Viitorul. Conduși încă din startul partidei, moldovenii au întors rezultatul în doar trei minute, în debutul părții secunde. Zajmovic a egalat în minutul 51, iar Onea și-a dus echipa în avantaj în minutul 54. Imediat, instalația de nocturnă a cedat, așa cum o făcuse și înainte de meci, motiv pentru care jocul fusese deja amânat cu o oră. Arbitrul Horia Mladinovici nu a avut de ales și a pus capăt confruntării în minutul 55. Poli Iași a pierdut la „masa verde” și a căutat vinovații. Un administrator al stadionului a fost indicat de cei de la Poli Iași ca fiind vinovat de problema instalației de nocturnă.

„În urma efectuării anchetei interne după defectarea instalaţiei de iluminat artificial a Stadionului Emil Alexandrescu, eveniment ce a condus la pierderea la masa verde a meciului cu FC Viitorul, conducerea executivă a CSM Politehnica Iaşi a stabilit sancţionarea domnului Virgil Grierosu cu avertisment scris şi penalitate financiară în cuantum de 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat al clubului ieșean.

Cei de la Poli Iași arată cu degetul către propriul angajat.

„Considerăm că şi CSM Politehnica are partea sa de vină pentru evenimentul nefericit de la meciul cu Viitorul. Chiar dacă este singurul angajat al clubului pe partea de administrare a bazei sportive din Copou şi nu are în fişa postului sarcini privind întreţinerea şi funcţionarea instalaţiei de iluminat, domnul Virgil Grierosu ar fi trebuit să reacţioneze imediat ce nocturna a prezentat primele deficienţe de funcţionare, în preziua jocului”, a declarat Ciprian Paraschiv, preşedintele executiv al CSM Politehnica Iaşi.

Virgil Grierosu, cel acuzat de oficialii lui Poli Iaşi, are o pensie lunară de 2100 lei, iar clubul îl va sancţiona acum şi îi va opri 10% din salariul de 1500 lei în următoarele trei luni, informează Telekom Sport.

Daniel Pancu, afectat dupa problemele care au dus la pierderea meciului cu Viitorul la „masa verde”
Daniel Pancu, afectat dupa problemele care au dus la pierderea meciului cu Viitorul la „masa verde”

Reacția antrenorului Daniel Pancu după ce a cedat instalația de nocturnă

Antrenorul echipei Poli Iași a fost destul de afectat după cele întâmplate duminica trecută, în Copou.

„E un accident, se întâmplă. Eu am pățit și ca jucător, cu PSG. E păcat de munca jucătorilor, nici nu știu cine e vinovat. Ieri, la antrenamentul oficial, am văzut că stâlpul ăsta nu funcționează. Am crezut că așa a fost lăsat, am mai pățit asta la antrenament, să fie lumina la jumătate. Astăzi, la încălzire, am realizat că nu merge. E păcat de munca băieților, de cum au intrat în a doua repriză.

Avem cel mai mic buget din Liga 1, o groază de jucători noi. Aici este o echipă cu multă probleme, încercăm să le rezolvăm din mers. Eu stau la 100 de metri de intrarea în Iași, dar am impresia că acolo scrie Barcelona sau Madrid. Toată lumea vrea victorii, dar noi suntem o echipă în reconstrucție. Băieții aveau lacrimi în ochi în vestiar. E frustrant, dar nu trebuie să ne legăm de această problemă cu nocturna. Cine a greșit cu nocturna, trebuie să plătească”, a spus Daniel Pancu.

Urmăriți Impact.ro și pe